Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței Guvernului Cîțu se află un proiect de lege pentru aprobarea unei runde de expropieri care îi vizează pe clujenii din localitatea Sânpaul. O parte din terenurile de pe raza acestei localități se află pe traseul Autostrăzii Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI.

”Se aprobă suplimentarea pe anul 2021 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 282/2021 privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Secţiunea 3B Mihăieşti-Suplacu de Barcău din cadrul obiectivului de investiţii de
interes naţional „Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea”, pe raza localităţilor Sânpaul din judeţul Cluj şi Zimbor, Sânmihaiu Almaşului, Românaşi, Treznea şi Zalău din judeţul Sălaj, cu suma totală de 425 mii lei, care se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2021, nr. 15/2021, la capitolul 84.01 ,,Transporturi”, subcapitolul 03 ,,Transport Rutier”, titlul 58 “Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, articol 58.03 – Programe din Fondul de Coeziune – (FC)”, arată o parte din proiectul de hotărâre.

Ministerul Transporturilor propune exproprierea a 1001 de imobile pentru construirea tronsoanelor din Autostrada Transilvania cuprinse între Mihăiești și Suplacu de Barcău. Valorea estimată a despăgubirilor este de 4,7 milioane de lei, potrivit unui proiect publicat pe site-ul Ministerului. 

Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, corelată cu Autostrada Bucureşti – Braşov, vor asigura o legătură directă între România, centrul şi vestul Europei. Aceasta autostradă va avea o mare atractivitate pentru traficul din zona Transilvaniei şi Munteniei, prin reţeaua de drumuri naţionale reabilitate sau cuprinse în programul de reabilitare, traficul din zona de sud-est (legătură cu portul Constanţa), prin intermediul autostrăzii București – Constanța, pentru traficul din zona de nord, precum şi pentru traficul generat de marile centre urbane din zona de influenţă a autostrăzii, susțin reprezentanții Ministerului Transporturilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.