Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu s-a întâlnit ieri cu Tanya van Gool, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, care efectuează o vizită în judeţul Cluj. Din delegaţia olandeză a mai făcut parte domnul Hans Smaling, Directorul Diviziei Economice din cadrul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti şi doamna Crymhylde Galos, reprezentantă a Netherlands Business Support Office în Cluj-Napoca. În cadrul discuţiilor, oficialul olandez a subliniat importanţa pe care Clujul o deţine din punct de vedere al potenţialului de investiţii cu capital olandez. În acest sens Ambasada Regatului Ţărilor de Jos a demarat procedurile necesare înfiinţării la Cluj-Napoca a unui Consulat, prima instituţie olandeză de acest tip din România. „Investiţiile olandeze au găsit un teren prielnic la Cluj-Napoca în ultimii ani, iar municipalitatea le oferă tot suportul pentru a se dezvolta aici, pentru că, succesul companiilor se transpune în creşterea calităţii vieţii tuturor” a declarat primarul Sorin Apostu.   

Printre cele mai importante companii cu capital olandez care activează la Cluj-Napoca se numără:  

Saan Ruttrans – servicii de executarde lucrări prin ridicare.
Friesland Foods – companie de produse lactate
Bomenveld BV – a preluat formal acţiunile ALTEX fără implicaţii asupra proprietăţii companiei din punct de vedere corporatist.
UPC România – este filiala companiei olandeze UPC Holding.
ING Bank – filiala Cluj
Middle Europe Investments Romania&Bulgaria(MEI-RB) – fond de investiţii cu capital olandez Middle Europe Investments Romania & Bulgaria (MEI-RB) şi-a mutat sediul de la Bucureşti la Cluj-Napoca.
ISDC – Integrated Systems Development Corporation – companie IT
Yonder – consultanţă
Aegon – una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă şi de pensii private din lume, cu o experienţă de 160 de ani în domeniu.

Simona Curcian-Maleş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.