Cei care își doresc o casă de vacanță în mijlocul pădurii au o ocazie extraordinară de a-și îndeplini acest vis, în comuna băcăuană Gura Văii, cu doar 250 euro.
Este vorba despre 129 de case din satul Rotunda, localitate componentă a comunei Gura Văii, județul Bacău, construite în perioada 2005-2006, care vor fi scoase la vânzare pe un preț de nimic.
Casele au fost construite de autorități pe un deal, în urma unor inundații care au avut loc în zonă. Acestea au fost locuite inițial de rromi, însă au fost abandonate după câțiva ani. Ulterior, o parte dintre acestea au fost vândute cu prețuri cuprinse între 250 și 1.250 de euro.
Primăria comunei Gura Văii a încercat repopularea zonei prin închirierea imobilelor, însă nu a reușit. Autoritățile au mai făcut o încercare în 2018, scoțând la vânzare casele cu prețuri ce porneau de la 5.200 de euro și ajungeau până la 7.000 de euro. Însă și aceasta a eșuat.
Acesta este motivul pentru care autoritățile au decis scoaterea la vânzare a caselor cu prețul de 250 de euro. Din cele 200 de case s-au vândut până acum 71, restul de 129 fiind, în continuare, disponibile. Cu o mică investiție, acestea se pot transforma cu ușurință în casele de vacanță mult visate de mulți români.
„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să știe care este procedura pentru a obține o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeți la Rotunda şi să vă alegeți casa. Fiecare imobil are un număr – puteți să vă alegeți o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcție de gradul de uzură și deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a declarat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, pentru televiziunea regională Acum TV.
OUG 57/2019 privind Codul Administrativ prevede faptul că orice bun public se vinde prin licitație, iar câștigătorul este persoana care oferă cel mai mare preț. Până la data limită de depunere a ofertelor, cei care doresc o casă în Rotunda, vor depune o ofertă de preț, care trebuie să conțină documentele prevăzute de lege, în plic închis. Prin urmare, dacă există o singură ofertă pentru o casă de 250 de euro, de pildă, aceasta va fi adjudecată la acel preț. Dacă sunt mai mulți ofertanți, se organizează licitație, iar cel care oferă cel mai mare preț este desemnat câștigător. Ulterior, se vor încheia contracte de vânzare – cumpărare în fața unui notar public.
”Nu există posibilitatea de licitare online, toate procedurile impun prezența fizică sau cu persoana împuternicită prin procură notarială. Vă asigurăm de tot sprijinul instituției, în vederea cumpărării unui imobil din locația Rotunda”, precizează edilul din Gura Văii, potrivit Adevărul.
Sursa: antena3.ro
Citește și: Sabin Sărmaș are șanse mari să preia Ministerul Digitalizării: „Sunt pregătit să accept această provocare”