Primarul Emil Boc a declarat că parkingurile din Piața Ciparu și cel din fața Casei Învățătorului nu se vor mai construi.
„Nu am abandonat complet proiectul parkingului din Piața Cipariu. Dar sunt niște costuri exorbitante la soluțiile tehnice propuse – 40 de milioane de euro. Proiectul e în așteptare, dar n-am putut să-i dau drumul datorită costurilor exorbitante. Ne-ar fi înghițit tot bugetul de modernizare din acest an”, a declarat edilul Emil Boc.
Municipalitatea dorește să construiască o parcare subterană, cu peste 300 de locuri, pe structură clasică sau cu sistem de lift, în Piaţa Cipariu. „În acest moment, acolo sunt 99 de locuri de parcare. După ce va fi gata Biserica Greco-Catolică, acolo va fi esplanada şi intrarea în biserică. Noi ne dorim să facem în subteran un parking. Avem mai multe variante, mai multe propuneri. Sunt două variante, o variantă pe structură clasică, care va avea mai puţine locuri de parcare sau o variantă modernă cu sistem de lift, variantă în care vor ieşi 50 de locuri”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio, în 2021.
Despre parkingul subteran propus în zona Casei Învățătorului, edilul a spus că sindicatele nu s-au pus de acord și că proiectul a fost oprit: „Am venit cu expertiză, în condițiile date de specialiști, dar ei se tem că se va dărâma Casa Învățătorului. Nu se va dărâma nimic. Am crezut că vom putea rezolva amiabil, după aia s-au răzgândit. Consiliul de Administrație ne-a trimis decizia lor, că nu sunt de acord”.
Parkingul se anunța ca fiind unul grandios: cu opt nivele, iar mașinile coborâte în subteran cu ajutorul unui lift, fără ca șoferul să se afle la volan. În total, parkingul subteran ar urma să aibă 275 de locuri. Parkingul subteran a fost prezentat pentru prima dată la Cluj, în aprilie 2012, de către o firmă elvețiană. Se vorbea atunci de construirea unui parking de acest tip în Piața Avram Iancu din Cluj, o zonă cu foarte multe instituții, unde lipsa parcărilor creează ambuteiaje în trafic din cauza mașinilor care staționează pe stradă. Mitropolia, care deține terenul de lângă catedrală, nu a cooperat însă cu primăria.