Americanii au venit în România, în final, iar primul lucru pe care l-a sesizat și Klaus Iohannis este… problema infrastructurii. Ca de obicei, planul de dezvoltare al României există, la nivel de concept, simplu plan.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri, la Baza militară Mihail Kogălniceanu, că va susține Flancul Estic prin trimiterea de trupe. „Suntem pregătiți să acționăm rapid dacă e nevoie”, a subliniat șeful NATO.

„Să facem distincția între nevoia imediată de a ne spori prezența pe flancul estic al NATO – deja aliații au trimis forțe aici – asta s-a întâmplat deja și vom continua să susținem flancul estic. Suntem pregătiți să acționăm rapid dacă e nevoie, am crescut gradul de pregătire al forței de răspuns a NATO și putem trimite rapid trupe. Suntem pregătiți să acționăm. Președintele SUA a anunțat că va aloca alte 8.500 de trupe la forța de răspuns a NATO, care pot ajunge rapid aici. Evaluăm dacă ar trebui să ne adaptăm prezența pe termen mai lung în flancul estic, aici e vorba de grupuri de luptă în România, poate și în toate celelalte țări din sud-estul NATO. Acest lucru va fi discutat la reuniunea miniștrilor Apărării NATO de săptămâna viitoare. Mă gândesc că decizia finală va fi luată în această primăvară. Deci cred că pe lângă nevoile mai urgente s-ar putea să fie creșteri pe termen lung, inclusiv grupuri de luptă”, a spus șeful NATO.

La rândul lui, Klaus Iohannis a spus că este nevoie de infrastructură și că România are un plan de dezvoltare.

„Avem nevoie de infrastructură (…). Am avut azi ocazia să discut cu secretarul general despre lucrări de infrastructură militară care nu s-au mai făcut sub egida NATO în ultima vreme: infrastructuri specifice precum alimentarea cu carburanți. E nevoie de o investiție foarte serioasă în infrastructura cibernetică. Peste tot avem nevoie de a investi în dezvoltarea capabilităților militare și în infrastructură. România a înțeles acest lucru, avem un plan de dezvoltare a infrastructurii”.


sursa: stiripesurse.ro

Citește și: Artistul clujean Adrian Ghenie și NFT-urile, în aceeași licitație! Prețul lucrărilor pornește de la 30.000 de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.