Ministerul Sănătății a semnat pe 26 aprilie contractul pentru proiectarea și asistența tehnică din cadrul proiectului Spitalul Regional de Urgență Cluj.

În cadrul licitației o ofertă a fost respinsă, alta declarată inacceptabilă și alte două oferte au fost retrase. Astfel, singura posibilitate a Ministerului Sănătății a fost să ofere contractul italienilor.

În valoare de 50.383.226 lei, fără TVA, lucrarea a fost câștigată de asocierea formată din firmele 3TI PROGETTI ITALIA – INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A., ATI Project S.r.l. Studio di progettazione ingegneria e architettura și ADURO IMPEX SRL.

Potrivit presei locale câștigătorii serviciului de proiectare sunt firmele italiene 3 TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.P.A. (din Roma) și ATI Project (din Pisa), în asociere cu societatea ADURO Impex, din București.

Anul trecut, cele două companii italiene au semnat contractul pentru proiectarea unui spital din localitatea Tallinn din Italia, în valoare de 17,7 milioane euro.

Proiectul din Tallinn are o anvergură mult mare decât Spitalul Regional de Urgență Cluj și presupune construirea unui „oraș al medicinei”, un complex de clădiri moderne de spitale în partea de nord a orașului, încorporând cele două spitale principale existente într-o singură unitate. Costul total al noului spital este estimat la peste jumătate de miliard de euro. În decembrie 2018, 3TI Progetti Italia Spa a câștigat licitația lansată de RB Rails AS pentru elaborarea liniilor directoare pentru proiectarea arhitecturală, peisagistică și vizuală a unui tronson din Estonia a proiectului Rail Baltica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.