Este știut faptul că jocurile de noroc creează dependență. Există numeroase programe și proiecte care au ca scop ajutarea persoanelor care sunt dependente de jocurile de noroc. Deși se crede că jocurile de noroc din prezent sunt construite cu ajutorul unor tehnici psihologice pentru a crea dependență, sistemul le tolerează. Din acest motiv, există țări în care jocurile de noroc sunt interzise tocmai din cauza faptului că multe persoane devin dependente de cazinouri.

Gesturi extreme

Cu siguranță ai auzit de persoane care au ajuns în situații foarte dificile din cauza jocurilor de noroc, ba chiar persoane care au ajuns la gesturi extreme. Trebuie știut faptul că dependența de jocuri de noroc este considerată tot o boală și este greu ca un dependent să scape singur de această adicție. Prezența unui ajutor în acest sens este foarte importantă. 

Bucuria de a câștiga ceva

Jocurile de noroc creează dependență deoarece oamenilor le place să câștige. În natura umană există bucuria de a câștiga ceva. Atunci când joci, creierul tău trece prin diferite etape și automat prin diferite emoții. Atunci când începi să joci îți asumi un risc, iar creierul tău percepe acel risc ca pe o teamă. Un fenomen similar se întâmplă și când primești promoții atractive precum Winbet rotiri gratuite.

Dacă la început pierzi, starea ta devine proastă, iar când câștigi creierul tău emană dopamină, care îți transmite o stare de bine și de euforie. Tocmai acest proces de risc, pierdere și apoi câștig creează un dezechilibru în corpul unui jucător. Odată ce începi să joci tot mai des, creierul tău este dependent de acel sentiment de câștig, pe care îl obții tot mai rar după ce devii dependent și creierul cere mereu mai mult. Dependența de jocuri de noroc poate fi asemănată cu cea de droguri în sensul în care odată cu trecerea timpului, nevoia crește. 

Starea de confort

Cu siguranță ai observat că în toate cazinourile lumina este mai joasă decât afară și toate geamurile sunt acoperite. Acest lucru face parte din inducerea unei stări de confort pentru a sta cât mai mult în cazino. De asemenea, luminile și sunetele pe care le au aparatele sunt făcute special pentru a te atrage. 

Orice jucător se bucură atunci când obține un câștig mare și aparatul scoate diferite sunete și afișează lumini cât mai aprinse. Toate acestea creează o stare de euforie în corp și duc la dependență. Cazinourile au un miros plăcut specific în interior pentru a induce tot plăcere. Băuturile sunt gratis în cazinourile mari și chiar și mâncarea în anumite cazinouri. 

Acestea încearcă să ofere clienților tot ceea ce au nevoie pentru a petrece cât mai mult timp în cazino și, evident, pentru a pierde cât mai mulți bani. În niciun cazino din lume nu vei vedea ferestre deschise sau ceasuri. Acest lucru se întâmplă din dorința administratorilor de a te face să pierzi noțiunea timpului și de a nu știi dacă afară este zi sau noapte. 

Dependența de jocuri de noroc este foarte periculoasă și afectează persoanele pe toate planurile, financiar, psihic, social și profesional. Dacă te confrunți cu probleme legate de jocurile de noroc este indicat să apelezi la ajutorul unui specialist pentru a scăpa de această dependență. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.