M-am nascut toamna în o mie noua sute si ceva…”, spune Amalia Judea, cunoscuta creatoare de moda si proprietara a agentiei de modelling „Amalia Judea Art and Fashion”. Joviala, placuta si misterioasa, artista spune ca pe o femeie trecuta de 30 de ani nu este voie sa o întrebi ce vârsta are. S-a casatorit tot în… o mie noua sute si ceva cu un… medic ginecolog. Împreuna au o fetita de 9 ani, Judita Carla. Nu poarta inelul de logodna pentru ca o incomodeaza. Asta nu înseamna însa ca ceva… nu merge. Îsi apreciaza sotul pentru ca îi spune în fiecare zi ca ea este cea mai frumoasa din agentie. „Sotul meu este un barbat cuminte. Ma întelege si îmi accepta meseria. În plus, ma minte în fiecare zi ca tot eu am ramas cea mai frumoasa din agentie. Macar stie sa minta”, glumeste Amalia despre domnul Judea, care a vazut… multe la viata lui.

Nevoia

Agentia de modelling „Amalia Judea Art and Fashion” s-a înfiintat în 1997. „Urma sa fac o prezentare de moda la Oradea, eu fiind clujeanca la origini. Ca si creator de moda, pâna la acea data, eu am lucrat doar cu modele profesioniste. Am venit în Oradea si am trecut pe la agentiile din acea vreme cautând fete profesioniste. Nu am gasit ceea ce mi-am dorit si m-am gândit sa fac o agentie, ca o necesitate pe piata de modelling din vestul tarii. Am facut o selectie în urma careia am ales 12 fete, pe care le-am pregatit pentru aceasta prezentare de moda. Agentia era o necesitate pentru ca aveam tot timpul nevoie de modele bine pregatite. Nu m-am gândit niciodata la bani, am facut-o din pasiune. Nici nu am investit foarte mult, investitia mea constând în multa munca si energie. Îmi aduc aminte ca la început am închiriat o sala de sport. Nu am privit niciodata agentia ca pe o afacere. Am câstigat mult în fata oamenilor, tocmai pentru faptul ca ceea ce fac, fac din pasiune si nu pentru bani”, spune Amalia Judea. Dupa aproape 10 de activitate, agentia de modelling „Amalia Judea Art and Fashion” are acum 56 de fotomodele profesioniste, dupa ce în 1997, a pornit cu 12 manechine.

Moschino, Chloe, Roberto Cavalli…  

Dezvoltarea continua a agentiei, i-a adus Amaliei Judea colaboratori celebri din universul modei. Agentia colaboreaza cu agentii de modelling de la Paris, Milano, New York sau din Asia. „Manechinele noastre apar în editoriale si în publicatii locale si straine. Dorinta noastra este sa ajungem la un standard profesional cât mai ridicat astfel încât sa satisfacem cerintele si celor mai exigenti clienti ai nostri. Fotomodele noastre au prezentat de asemenea, colectii ale marilor designeri internationali cum ar fi Gagliano, Moschino, Chloe, Roberto Cavalli, Pecorado, Alberta Feretti.  Totodata, fetele agentiei nu au lipsit la prezentarea celor mai noi colectii de bijuterii Cartier sau Bvlgari. La doar 16 ani, o fata din România a aparut în Vogue din Milano în luna septembrie 2005”, spune Amalia Judea. Agentia se poate lauda nu doar cu numeroase colaborari cu agentii de modelling internationale, ci si cu câteva premii importante. Alina Robu este câstigatoarea concursului Miss World Tourism, care a avut loc în Malta, si care a reunit 52 de modele din toata lumea. Totodata, doua fete din Oradea vor participa la Miss University din Coreea. Natalia Rus, de la Facultatea de Medicina si Maria Zaporojan, de la design vestimentar, sunt frumusetile care vor reprezenta Oradea la Miss University din Coreea.

I-a pus corsetul Adrianei Karembeu

Multi si-ar dori sa o vada pe Adriana Karembeu, fosta Sklenarikova, în costumul  Evei. Sotia fotbalistului francez este cunoscuta ca fiind modelul cu cele mai lungi picioare din lume. Nu se stie cât si-a dorit Amalia Judea sa o vada pe cehoaica goala, dar ceea ce altii nici nu îndraznesc sa viseze, ei pur si simplu i s-a întâmplat. Cel putin asa sustine. „Manechinele agentiei au participat în deschiderea celui mai mare magazin de bijuterii Chopard din Dubai. În hotelul în care eram noi cazate, s-a întâmplat sa fie cazata si Adriana Karembeu. Fara sa vreau, eram în trecere când ea tocmai se pregatea sa îmbrace corsetul cu care urma sa se prezinte la festivitate. Am ajutat-o si am vorbit mai mult timp cu ea. Am ramas placut surprinsa de simplitatea ei. Spre deosebire de multe manechine din România, la Adriana nu am simtit deloc aerul de vedeta”, povesteste Amalia Judea despre fericita întâmplare din Dubai din 2003.

Mâtele

Fetele care îsi doresc o cariera în lumea modei adevarate pot gasi solutia la „Amalia Judea Art and Fashion”. Portile agentiei noastre sunt întotdeauna deschise. Conditiile sunt însa aspre si tin mai degraba de constitutia genetica a fetei decât de caracterul acesteia. Si aici, sau mai ales aici, totul porneste de la fizic. Fizicul trebuie sa fie placut, fata trebuie sa exprime ceva, si asta este doar începutul. Adevaratul impediment pentru fetele cu fizic frumos, care îsi doresc sa fie manechine va fi însa înaltimea. „Limita de înaltime este de 1.70m, limita necesara pentru a fi fotomodel. Cu cât sunt mai înalte cu atât li se vor deschide mai multe usi. Daca au peste 1.75m au sanse sa apara în editoriale si la prezentarile de moda”, spune creatoarea de moda despre oportunitatile fotomodelului în functie de înaltime. „Noi ne ocupam de descoperirea si de promovarea tinerelor talente si organizam castinguri locale si pe teritoriul tarii. Agentia noastra de modelling organizeaza anual cel mai important eveniment din lumea modei si anume Gala diplomelor studentilor la Facultatea de Arte, sectia design vestimentar”, afirma Amalia Judea. Odata selectate, fetele vor fi învatate sa mearga precum… pisicile. Cel putin acesta este termenul folosit în moda, cat walk (mersul pisicii). „Este foarte important ca familia sa-i ofere fetei o educatie buna. În aceasta meserie, datorita oportunitatilor care se ivesc, este nevoie de fete cu un caracter ales. Situatia familiala este un punct important, de care eu tin seama la orice selectie. Avem manechine care învata foarte bine la scoala si toate au o viata cât se poate de normala”, îsi lauda mama… puicutele.

Câstiguri de mii de euro

Manechinele, în general, nu sunt vazute cu „ochi buni” de catre oamenii de rând. Granita dintre manechine – dame de companie – curve se dovedeste a fi de multe ori subreda. O recunoaste chiar si Amalia Judea. „E adevarat, fetele pot ajunge sa câstige în strainatate mii de euro pe luna. Acolo se învârt într-un alt anturaj. Tentatiile sunt foarte mari. Depinde numai si numai de ele ce vor de la viata. Tocmai de aceea, una dintre cele mai importante puncte ale selectiei este caracterul fetei. Eu consider sau îmi place sa cred ca fotomodelele noastre sunt modele nu doar din punct de vedere fizic. A fost un caz cu o fata care câstiga câteva mii de euro pe luna la o agentie de modelling din strainatate si care a renuntat pentru ca s-a îndragostit de un baiat simplu din România”, spune Amalia Judea. Ca frumusetea si succesul manechinelor sunt invidiate în special de colegele de scoala mai mici de înaltime, se stie. Mai greu de crezut pare sacrificiul fetei care a renuntat la miare si la cariera de fotomodel pentru „amarasteanul” din Carpati…

Caseta

19…

Amalia Judea s-a nascut în 19…în Cluj Napoca. A absolvit Facultatea de Arte Vizuale, sectia design vestimentar din Cluj Napoca. S-a casatorit în 19… cu un medic ginecolog din Oradea. S-au stabilit în Oradea si au o fetita de 9 anisori, care face gimnastica ritmica. Preda la Facultatea de Arte vizuale din Oradea.   

Calin Miron

7 COMENTARII

  1. o cunosc foarte bine pe dmn. Amalia Judea si pot sa spun ca e o persoana deosebita cu o bunatate cum rar mai gasim in zilele noastre,personal o admir.
    Sper sa nu tina cont de rautati lE din partea unor frustrati si invidiosi care aici in anonimat isi gasesc implinirea in viata!

  2. baai ,,anonimatilor,,:))…habar nu aveti cum stau lucrurile asa ca stiti vorba aceea:,,daca taceati filozofi ramaneati,,.Si eu am avut placerea de a o cunoaste pe Amalia si este o femeie foarte buna;cu siguranta ca daca ati cunoaste,o si voi nu ati mai gandi astfel.

  3. Sincer…mi-e scarba! Femeia asta,amageste fetele credule..face bani pe spatele manechinelor,fara sa le plateasca macar taxiul.Pe langa caracterul de „peste” pe care-l are,e si urata cu crengi!!!!Doamne,m-am speriat cand am cunoscut-o,si credeti-ma nu am mari pretentii de la o femeie(doar toate imbatranesc),insa asta,ma lasat cu gura cascata.

  4. Amalia e curvă cu vechime. E născută în 1966 dacă sânteți așa de curioşi! Furnizează fete naive, racolate de unde lucrează de la Facultatea de Arte din Universitatea Oradea şi le trimite în bordelurile din Germania vânzâd fetele la alți proxeneți!. Furnizează şi fete în țările arabe promitându-le căsătorii cu milionari. Asta ar vinde-o şi pe măsa Bineînțeles soțul șocat a divorțat, realizând ce minciuni a înghițit în anii de căsnicie. A distrus vieți fără nici cea mai mică umbră de părere de rău. Urâțenia o caracterizează din toate punctele de vedere. Are un caracter mizerabil ştie să se lingușeze , minte de îngheață apele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.