Ca să nu creadă lumea că am uitat de monitorizarea atentă a modului de organizare a managementului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, ne-am gândit să ne mai uităm puțin pe site-ul spitalului, să vedem ce mai face d-na manager Prof. Dr. Gherman Claudia în aceste timpuri grele.
Deducem că sunt grele și că tot efortul echipei de management e îndreptat înspre aranjarea concursurilor. Sau a lucrurilor prin spital. Încă nu știm sigur! Ce putem observa e tăcere din spital – nu mai vine presa la ușa doamnei Gherman, pe pagina de Facebook nu s-a mai publicat nimic de o lună… ca să nu mai vorbim de site. Doamna încă trăiește în 2016? Căci planul de management expus pe site-ul instituției, spre transparență, datează din 2016. Parcă era și altă conducere atunci, dacă nu ne trădează memoria.
Ne pare rău că domnul deputat Emanuel Ungureanu nu își mai face treaba ca odinioară, când oferea multe informații despre spital și măcar aveam despre ce povesti. Totuși avem și noi informațiile noastre. Am vazut că s-au organizat foarte multe concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante, altele decât pentru medici. Felicitări d-na manager!
Ne-am uitat peste multele anunțuri, dar și la procesele verbale, ne-am plimbat prin curtea spitalului, am mai povestit puțin și am ajuns la câteva concluzii.
Postul de asistent de nutriție și dietetică nu a mai fost râvnit de fiul d-nului prof. Cosmin Puia sau poate că a adormit iar când ar fi trebuit să-și depună dosarul de concurs.
S-au scos la concurs multe posturi de șefi de diferite servicii sau birouri, fapt ce confirmă că s-au eliberat aceste posturi între timp. Incompetență sau incompatibilitate? Poate ne spune d-na manager! Întâmplător sau nu, am aflat că pe postul de șef birou administrativ a fost angajat viitorul ginere al directoarei financiare, Delia Dragomir. Ce bine că nu sunt neamuri… încă! Ar fi fost un conflict de interese!
Cei mai mulți candidați au fost pe posturile de asistent medical generalist. Totuși, după rezultatele afișate, pare că exigența a fost mai mare și ca la licența de la UMF! Mulțimea, care încerca să își găsească codul pe una din listele afișate de-a valma pe pereții din jurul avizierului, povestea că nu subiectele de la interviu au fost prea grele, ci modul în care au fost intervievați. Nici la scris nu și-au putut verifica baremul, deoarece comisia a afișat doar niște buline, albe și negre, ca și cum ei ar fi trebuit să țină minte ordinea întrebărilor și a răspunsurilor din testul de concurs. Oricum, nu mai contează!
Dupa numeroasele articole in care am sesizat modul cum se fac angajarile la acest spital am ajuns ca acum, ca la concursurile organizate de catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, sa nu se mai afișeze numele candidatului, doar un cod – desigur pentru (aceeași) transparență!
Să nu uităm că până în prezent cei apropiați d-nei manager au fost angajați în spitalul pe care îl conduce: medici șefi de secții, medici, soții secretarelor de la cabinetul doamnei manager, ginerii unor directoare, etc. – să numim doar câteva din cazuri. Da, stim ca sotii celor doua secretare de la cabinetul doamnei manager au fost angajati anul trecut ca si brancardieri cu un punctaj maxim de 100. Și la fel… secțiile unde au fost relocate resurse financiare si care au primit aparatură medicală sau unde s-au făcut lucrări de reparații sunt acum toate conduse de personaje din anturajul doamnei. Interesant de urmarit catre ce sectii vor fi directionate fondurile alocate de catre Consiliul Local pentryu ca veniturile proprii au cam disparut. La inceputul acestui an au fost alocate fonduri doar pentru renovarea Blocurilor operatorii de la Chirurgie 1 si 2. Se stie de ce. Personaje care probabil și-au cerut recompensa pentru că au susținut-o în mizerabila prefăcătorie de concurs pentru postul de manager.
Aproape că am pune pariu că urmează restul apropiaților! Bineînțeles, atunci când e vorba de cine trebuie, prevederile legale devin orientative pentru noua conducere a spitalului.
Ne întrebăm ce mai fac medicii care au plecat in sistemul privat de sanatate la Medicover. Din câte știm, încă nu s-au întors la spital, desi conform unei decizii a Consiliului de Administratie puteau sa plece in concediu fara salar maxim 3 luni ! Apar pe diferite postări ale spitalului Medicover chiar dacă sunt încă angajații Spitalului Județean. Sigur, d-na manager, bună cum e ea, le-a aprobat concediu fără salariu în continuare, fara a lua in considerare hotararea Consiliului de Administratie.O fi bunăvoință sau pur și simplu îi e frică doamnei că există medici mai buni ca dumneaei in spital ?

Ioan Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.