Primăria Cluj Napoca plătește 133.960 lei, fără TVA, pentru documentația necesară licitației aferentră proiectului Aquapark. Recent, după ce edilul a declarat că proiectul metroului este amânat la calendele grecești, Boc i-a liniștit pe clujeni că le va face aquapark în locul ștrandului Sun din Grigorescu. Cu toate acestea, locația a mai fost propusă în anii trecuți, dar primarului i s-a explicat că nu este posibil din cauza magistralelor de apă din subsolul terenului și a liniilor de înaltă tensiune din zonă. Însă, edilul o fi uitat!

Altfel nu se poate explica motivul contractului încheiat de Primăria Cluj Napoca cu firma Aqua Azur din Poarta Albă (Constanța), care va primi suma de bani menționată la începutul articolului pentru a face documentația pentru un proiect care, la fel ca și metroul, nu se poate construi.

“Prin efortul colegilor mei, am reușit să avem o suprafață curată din punct de vedere juridic, de circa 5.5 ha, în zona ștrandului SUN, Cora, pe care o cunoașteți. Suprafața actuală e de 1.5 ha, acolo unde sunt acum bazinele, diferența a fost obținută prin câștigarea de către municipalitate a unor procese juridice. La un vot distanță este demararea studiilor de fundamentare, apoi de fezabilitate, prin concesiune de lucrări publice”, declara Emil Boc în ședința de consiliu local din luna august.

După anunț, în 26 august a fost semnat contractul „STUDIUL DE FUNDAMENTARE ÎN VEDEREA STABILIRII OPORTUNITĂȚII LANSĂRII UNEI PROCEDURI DE TIP CONCESIUNE AȘA CUM REIESE DIN REGLEMENTĂRILE LEGALE, LEGEA 100/2016, HG 867/2016 CU MODIFICĂRILE ȘI COMPLETĂRILE ULTERIOARE, NECESARĂ ÎN VEDEREA REALIZĂRII UNUI PROIECT TIP AQUAPARK”.

Potrivit documentației, „studiul de fundamentare a oportunității lansării unei proceduri de tip concesiune trebuie să includă două scenarii economice pro și contra procedurii tip concesiune”, elaborarea documentației de achiziție și a caietului de sarcini (nu include contractul draft al concesiunii, acesta făcând obiectul unei etape ulterioare, în conformitate cu condițiile comerciale și juridice rezultate din prezentul studiu precum și din decizia beneficiarului) dar și a fișei de date a concesiunii (criteriu de atribuire, experiență, redevență minimă, durata concesiune etc.).”

Potrivit zf.ro, firma este deținută de Daniela Marişcu, o antreprenoare din Constanţa, alături de soţul ei. Potrivit sursei indicate, printre proiectele relizate de Aqua Azur sunt: „Parquarium-Cluj, Primus-Sângeorz Băi, Aqua Parc Prun­du Bârgăului şi Centrul Balnear Legacy, proiectate împreună cu Novelty AE, precum şi Plaja Urbană Du­­nă­rea – Galaţi, Centrul de Agre­ment Aria – Sibiu, extindere Aqua Parc Arsenal”. „Am demarat busi­nessul în 2008, pe timp de criză. Am pornit cu un proiect la Băile Figa, lângă Bistriţa, un pro­iect care a reuşit la nivel euro­pean, unde cu trei piscine şi trei tobo­ga­ne atrag peste 10.000 de oameni în weekend. Avem Mirajul Oltului la Căli­măneşti, multe resorturi, com­ple­xul Tisa, Peninsula Resort, multe tobo­gane din deltă, la Suceava. Fiecare zonă cu potenţial turistic are cel puţin un parc acvatic sau o piscină pu­blică“, arata Daniela Marişcu pentru zf.ro în 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.