Andrada Persu și Andreea Zadic, de la casa de avocatură Alt + Law, au reprezentat cu succes publicația noastră într-un litigiu de prejudiciu de imagine inițiat de Societatea Română de Televiziune împotriva acesteia.

Reclamanta a solicitat cenzurarea articolului de presă ce viza promovarea și angajarea mai multor persoane din instituția publică, posibilele motive care au stat la baza acestor decizii și cum pot afecta ele imparțialitatea și transparența televiziunii de stat.

Judecătoria Cluj-Napoca a respins cererea de chemare în judecată formulată de SRTv ca neîntemeiată. Soluția nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

„Presa, având rolul de ”câine de pază al democrației”, se confruntă mai mult ca niciodată cu presiuni și chiar acte de cenzură, în special din partea autorităților statului, a persoanelor care ne conduc. Totodată, perioada prin care am trecut ne-a arătat mai mult ca niciodată importanța unei informări corecte a populației și riscurile la care jurnaliștii se expun pentru a face publice informații vitale”, se arată în postarea casei de avocatură Alt + Law de pe Facebook.

Întregul articol poate fi lecturat aici: Gradea și-a ridicat în grad șefa de cabinet ca să scape de DNA. Salariu de director în schimbul tăcerii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.