Charles Kingsley este responsabil pentru celebra expresie „Unii spun că romantismul e mort”. Continuarea acestui citat e mai puțin cunoscută, însă ea schimbă cu totul sensul frazei: „Cavalerismul nu a trecut niciodată”. În acest spirit, te-ai întrebat cum cucereau cavalerii secolului trecut domnițe?

Iată cadourile de cuplu specifice fiecărei decade din ultima sută de ani

1920

În perioada de după Primul Război Mondial, fotografiile înrămate constituiau un dar valoros pentru cuplurile care, mai mult ca sigur, aveau să găsească loc de cinste acestor cadouri în casele lor interbelice.

1930

Fenomenul Marii Depresii nu i-a oprit pe oameni din a dărui. Multe din tradițiile de Crăciun sunt moștenite din anii ’30, precum obiceiul de a împacheta cadouri. Una dintre invențiile care au marcat a treia decadă a secolului trecut au fost jocurile de societate, perfecte pentru cuplurile care doreau să organizeze o seară de socializare alături de prieteni.

1940

Ciorapii de nailon sunt, în mod simbolic, cadoul pe care cuplurile și l-au făcut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Femeile din America și-au donat dresurile pentru a susține producția de parașute a armatei, acolo unde se aflau partenerii lor. După încheierea conflictului, ciorapii de acest tip au devenit foarte căutați și, implicit, un dar ideal din partea bărbaților pentru iubitele lor.

1950

Tinerii dăruiau broșe iubitelor lor. Aplicat pe îmbrăcăminte, accesoriul simboliza faptul că tânăra era implicată într-o relație. Odată ce cuplul se hotăra să înceapă o familie, acest accesoriu era schimbat cu o verighetă.

1960

Aparatul de fotografiat se numără printre inovațiile acestei perioade. Spre deosebire de raritatea pozelor în ’20, cuplurile aveau posibilitatea de a surprinde momentele importante cu o simplă apăsare de buton.

1970

Ce mod mai bun de a-ți arăta dragostea decât printr-un cântec? Asta considerau și îndrăgostiții din anii ’70 care, având acces la combine muzicale, au început să-și exprime iubirea pentru partenerii lor prin casete cu playlist-uri personalizate.

1980

În anii nuanțelor stridente, tinerii considerau că un mod simpatic de a-și arăta afecțiunea erau ținutele asortate. Astfel, s-a născut linia de haine „pentru el și ea”, un tip de îmbrăcăminte care e încă la mare căutare. Totuși, în ziua de azi nu se mai poartă jambierele sau costumele mulate de fitness, ci hanoracele pentru cupluri de la Ruvix. Dacă vrei să îți impresionezi jumătatea, acesta este unul dintre cele mai potrivite cadouri. 

1990

Multe povești de dragoste au început cu o cină romantică și un film, iar în anii ’90 acest fel de întâlnire se putea desfășura chiar din confortul casei. În lipsa platformelor de streaming online, filmele erau vizionate cu ajutorul unui DVD player. Așadar, în perioada aceea îți puteai surprinde persoana iubită cu un DVD care să ruleze o comedie romantică.

2000

Startul secolului XXI seamănă cu începutul celui precedent, din punct de vedere al darurilor pentru îndrăgostiți. În 1902, Morris Michtom a inventat ursulețul de plus și, 100 de ani mai târziu, această jucărie a devenit un simbol al primei întâlniri.

2010

Era în care trăim este despre eficacitate. Cadourile, la fel ca multe alte aspecte din viață, trebuie să fie practice. Unul dintre darurile potrivite cuplurilor este un set de căni de cafea pentru a începe fiecare zi cu productivitate și iubire.

Ce spun cadourile tale despre tine? Ești un suflet bătrân sau un spirit tânăr? Indiferent de trecerea anilor, nu uita să dăruiești obiecte, timp, afecțiune…toate acestea sunt ingredientele unei relații de succes. 

Sursă foto: pexels.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.