Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat ca nu ar fi corect ca evaluarile europene privind respectarea de catre România a angajamentelor pe Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) sa fie legate de intrarea în spatiul Schengen. El a aratat ca, în privinta aderarii la spatiul Schengen, România trebuie sa îndeplineasca obligatiile tehnice. "Din acest punct de vedere, pot sa va spun ca România sta bine. (…) Eu cred ca România va îndeplini toate obligatiile astfel încât nu vom pune sub semnul întrebarii aderarea noastra la spatiul Schengen, la sfârsitul lui martie 2011", a continuat Blaga.
În România au existat, pâna în prezent, sapte misiuni de monitorizare pe protectia datelor personale, pe cooperarea politieneasca internationala, pe politica de vize, pe frontierele terestre, pe frontierele aeriene, pe frontierele maritime.
Vasile Blaga a declarat ca omologul sau polonez Jerzy Miller, a carui tara este coordonatoare din partea UE pentru implementarea SISone4all în România, s-a aratat "extrem de multumit" si de colaborare si de stadiul la care s-a ajuns.
Agerpres

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.