Primarul Clujului se dă pe derdeluș într-o veselie! După ce la începutul săptămânii a cumpărat de la BCR, bancă austriacă, o clădire în valoare de 5,8 milioane de euro, edilul a declarat ieri că este de părere că afacerile austriecilor ar trebui boicotate.

„Voi face recomandările administrative necesare. Să ne uităm la CEC dacă nu are condiţii mai bune. Şi probabil că are condiţii mai bune de pe piaţă, din câte am aflat eu, decât alte bănci. Spiritul lui Avram Iancu a fost trădat a doua oară. Nu-i de râs asta, chiar e serios. Avram Iancu a avut încredere în împăratul Austriei în 1848 şi chiar l-a sprijinit cu oastea, cu sângele şi cu pieptul, în Munţii Apuseni, care după aceea i-a întors spatele şi a fost o trădare”, a declarat miercuri Emil Boc, la Bucureşti, într-o preluare a Jurnaulului Digi24. 

Declarația lui a venit ca o replică la îndemnul președintelui Iohannis de a nu începe un boicot la adresa statului care a împiedicat România și bulgaria să adere la spațiul Schengen.

Iohannis a precizat miercuri, de la Bruxelles, înaintea reunirii Consiliului European, că vinovaţii pentru eşecul aderării României la spaţiul Schengen nu sunt în România şi că trebuie urmată calea diplomaţiei şi că negocierile cu Austria vor continua pentru a obţine un vot pozitiv. „Nu va exista un boicot la adresa Austriei”, a transmis Iohannis în mod apăsat.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.