Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a lansat, vineri, proiectul "Implementarea Sistemului National Integrat de Management al Informatiei si al Activitatii Tactico – Operative", proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013.
Obiectivul general al proiectului este de a îmbunatati managementul decizional în domeniul politicilor si strategiilor nationale de securitate si ordine publica, care vizeaza în principal amenintari la adresa ordinii constitutionale, amenintari asimetrice, riscuri si vulnerabilitati din domeniile economic, financiar, securitate energetica si protectia mediului în realizarea coridoarelor europene de transport.
Scopul proiectului este de a creste capacitatea administrativa a DGIPI ca principal furnizor de informatii ("intelligence'') pentru factorii de decizie la nivel administrativ. Acesta se va derula pe o perioada de 24 de luni. "Acest proiect este un nivel superior al managementului pe care vrem sa-l introducem în DGIPI. Informatiile pe care le oferim vizeaza prevenirea si combaterea criminalitatii pentru realizarea unui climat de siguranta a cetateanului în spatiul civic", a declarat directorul general al DGIPI, chestorul de politie Stefan Pop.
Valoarea totala a proiectului este de 7.305.736 lei (fara TVA), din care 1.095.860 lei reprezinta cofinantarea DGIPI. Scopul proiectului este de a creste capacitatea administrativa a DGIPI ca principal furnizor de informatii ("intelligence) pentru factorii de decizie la nivel administrativ. Beneficiarii proiectului sunt angajati ai DGIPI. Potrivit sefului DGIPI, institutia va mai derula proiecte cu fonduri nerambursabile, în valoare totala de 20 milioane de euro.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.