Răzvan Ciortea, șeful PSD Turda și subprefectul Clujului, a declarat că administrația locală din Turda are un an foarte încărcat, în condițiile în care trebuie finalizate mai multe proiecte, iar unele afectează viața de zi cu zi a turdenilor.

Politicianul a spus clar că pe cetățeni nu-i interesează cum se lucrează, ci cum se derulează modul de organizare al lucrărilor de asfaltare de pe străzile Clujului, Avram Iancu, Barițiu, Ștefan cel Mare, Calea Victoriei, care trebuie finalizate în acest an.

„Banii europeni există, însă capacitatea de organizare și de absorbție a acestor fonduri este una îndoielnică, existând și riscul să-i pierdem.”
„Sunt inginer de meserie, adică un om practic, așa că sunt surprins de faptul că în acest moment nu există nicio informație privind modul de organizare al acestor lucrări, care cu siguranță vor afecta și cetățenii. Și cred că trebuie făcute eforturi pentru ca aceste informații și organizarea din teren să fie comunicată public, pentru că așa este normal. Nu este normal să închizi un drum, ”nu se știe până când”, sau să demolezi niște garaje fără să faci imediat parcările promise în locul lor sau să produci tot felul de efecte colaterale, care afectează cetățenii dar și unele afaceri locale (exemplul zonei centrale este elocvent în acest sens). Nu este normal ca la început de an să-i pui pe turdeni să-ți plătească parcările de reședință, mai ales că a fost vorba despre o majorare semnificativă a tarifului, pentru ca apoi să le transmiți că trebuie să elibereze locurile de parcare, pentru că urmează lucrări. Pentru că, mă repet: dacă este o organizare bună, astfel de anormalități puteau fi evitate cu ușurință.” – Răzvan Ciortea, președinte PSD Turda și Subprefect al județului Cluj

Prin urmare, Subprefectul Clujului, cere în mod public administrației locale să prezinte un calendar de acest gen, pentru acest an, în urma discuțiilor purtate cu firmele implicate în lucrări, apoi să-l transmită public cât mai repede posibil. Totodată, Răzvan Ciortea spuen că așa trebuie organizate lucrările, iar cetățenii au tot dreptul să fie informați.

Mai mult decât atât, în final, Răzvan Ciortea a declarat că dacă nu există o capacitate managerială în acest sens, se oferă voluntar să-i ajute pe cei care ar trebui să facă acest lucru, din respect pentru turdeni, scrie Turdanews.net.

Citește și: România a blocat programul de investiții al Budapestei în Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.