Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca, situată în Piața Avram Iancu, va fi renovată cu aproximativ 8,4 milioane lei, bani proveniți din fonduri europene. Primăria Cluj a eliberat autorizația de construcție, iar lucrările vor dura 57 de luni.

Proiectul „reabilitare, restaurare și introducere în circuitul turistic a Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca” este elaborat de SC ATELIERCETREI SRL, iar investiția de bază de 41.802.308 lei (8.4 milioane de euro) este asigurată din fonduri structurale europene (POR 2021-2030). 

În 2021, primarul Emil Boc anunţa modernizarea Pieţei Avram Iancu, însă monumentul închinat memoriei celui care a fost conducătorul Revoluţiei românilor din Transilvania de la 1848-1849 va rămâne pe loc, chiar dacă statuia nu este pe placul clujenilor. Pentru modernizarea pieţei va fi realizat un concurs de soluţii. Se doreşte ca această zonă centrală să devină un loc de socializare pe modelul Pieţei Unirii.Cu acordul Mitropoliei, se doreşte iluminatul nocturn al lăcaşului de cult. Până în prezent, aceste planuri nu s-au concretizat însă. 

2 COMENTARII

  1. cu atata banet faci doua catedrale ca aceasta de la zero… ce sa vezi pocaitii si ovreii dau bani grei la ortodoxii comunistoizi si se fac ca nu vad cladirea greco-catolicilor…deee ce-i si cu fratia catolicilor….

  2. Aici sunt banii d-voastră, dar și banii mei.
    Nu înțeleg de ce acum, înainte de alegeri. Nu înțeleg de ce nu s-au dat banii lor dar pt azile de bătrâni sau pt copiii, asta e menirea instituției. Nu înțeleg de ce statul da acești bani moca când bisericile își vand terenurile și proprietățile sau le inchiriaza cu sume imense fara a plăti un leu impozit statului. Nu înțeleg de ce se donează terenuri acestora și ei își bat joc de acestea, intrainandu-le bandiților și caracatiței din jurul lor. Nu înțeleg multe, probabil ca sunt puțin mai dotat intelectual dar chiar nu înțeleg. In rest , D-zeu cu mila!

    Nu biserica are vina, unii reprezentanți ai acesteia, mulți preoți ce ne urăsc și sunt împotriva oamenilor. Și nu e vorba numai de Ortodocși, e doar o părere, dar a mea și nu încercați sa mi-o schimbați, eventual a celor ce va reprezintă și a care-i exemplu bun e numai Mamona….
    Oare in câte ore s-a dat autorizația de construire, nu de alta dar…

    Sigur nici CU nu i-a trebuit, nu ca aluia pe care l-a ținut CJ 3 ani pt eliberarea lui după 9 tentative și tot atâtea plângeri prealabile și procese pregătite::)))

    Și nici ca celor ce cer pe pășunea statului in extravilane ( Montessori ) sau a celor ce funcționează ca pensiuni neautorizate, in zona Ciurila unde se stie clar cine-s in spate asociații…

    Și ca a tuturor azilelor de bătrâni fara nici un fel de autorizații dar cu acceptul instituțiilor șpăgare, ca altfel nu înțeleg. Asta se numește atentat la siguranța statului domnilor, așa paralel cum se spune, da’ este asupra noastră, a tuturor .Si vreti in Schenghen? Cât ii sula…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.