Într-un interviu acordat pentru ziarul Gazeta de Cluj, primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar, a dezvăluit  care sunt cele mai importante proiecte finalizate, aflate în derulare sau planificate care vor contribui semnificativ la dezvoltarea și modernizarea comunei. 

Reporter: Care sunt cele mai importante proiecte pe care Primăria Jucu le-a finalizat în ultimii ani?

Valentin Pojar: În ultimii ani, s-au încheiat cu succes diverse proiecte majore de dezvoltare în diferite localități. Printre acestea se numără finalizarea rețelei de canalizare menajeră în Gadalin și Visea, precum și extinderea canalizării menajere în Jucu de Mijloc și Jucu de Sus, amplasamente ce urmează să fie predate Companiei de Apă. De asemenea, au fost executate branșamente la canalizare pentru clădirile administrate de UAT Jucu. Un alt proiect important a fost construcția unui bloc de locuințe sociale cu 24 de apartamente în Juc-Herghelie. În plus, au făcuți pași importanți pentru îmbunătățirea infrastructurii locale, cum ar fi extinderea rețelei de iluminat public, înființarea unor puncte de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și amplasarea de stații de autobuz pentru a sprijini transportul public eficient. De asemenea, a fost implementată încălzirea pe bază de gaze naturale în blocul de locuințe din Jucu de Sus nr. 113 (8 apartamente) și în blocurile din Juc-Herghelie (54 de apartamente). În paralel, pentru îmbunătățirea accesului și a mobilității în comună, au fost modernizate străzile și drumul comunal DC40 și a fost înființat un pod peste râul Someș, De asemenea, au fost edificate capele mortuare în localitățile Jucu de Mijloc, Juc-Herghelie, Gadalin și Visea.

Reporter: Care dintre proiectele finalizate au avut cel mai mare impact social, economic sau cultural asupra comunității din comuna Jucu?

Valentin Pojar: Nu putem alege un proiect anume, fiecare proiect a fost necesar pentru crearea celor mai bune condiții de trai pentru cetățenii comunei Jucu. 

Reporter: Ce proiecte sunt în prezent in derulare în comuna Jucu și ce etape au fost deja parcurse?

Valentin Pojar: În acest moment avem în derulare o serie de proiecte care vor contribui la dezvoltarea comunei Jucu. În ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere, sunt în execuție proiectele de asfaltare a străzilor și drumurilor comunale, iar în paralel, sunt efectuate lucrări de reparații și întreținere a străzilor și drumurilor comunale. De asemenea, a fost lansată licitația pentru proiectul amplu de amenajări pietonale, rutiere, gestionare a apelor și construire de piste pentru bicicliști în localitățile Jucu de Sus, Jucu de Mijloc, Juc-Herghelie, Gadalin și Visea. Acest proiect, evaluat la valoarea de 25.154.996,46 lei, va fi finanțat prin programul Anghel Saligny și din bugetul local. Avem un proiect în execuție pentru extinderea rețelelor de  apă și canalizare în localitățile Jucu de Sus și Jucu de Mijloc. Una dintre prioritățile noastre constă în asigurarea unui răspuns rapid și eficient în cazurile de urgență medicală. Astfel, suntem în plin proces de construcție a unei clădiri multifuncționale care va găzdui și o subunitate SMURD. Alte proiecte importante aflate în execuție sunt: construirea unei săli multifuncționale de sport în Jucu de Sus, construirea unei creșe și a unei grădinițe cu program prelungit în localitatea Juc-Herghelie, construirea de locuințe ANL și dotarea cu  mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale „George Barițiu”. 

Reporter: Care sunt principalele proiecte de dezvoltare planificate pentru comună în următorii ani?

Valentin Pojar: Ne dorim să implementăm stații de încărcare pentru vehiculele electrice în cadrul comunei Jucu, ca o primă măsură spre o mobilitate mai ecologică. Printre proiectele planificate se numără: construirea unui nou bloc de locuințe sociale,  amenajarea unui centru balneoclimateric și de agrement în Jucu de Sus – în zona numita „La sărătură”, amenajarea unui centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice, construirea unei creșe în localitatea Jucu de Mijloc, reconstruirea casei memoriale „George Barițiu”, amenajarea unui parc reprezentativ pentru comuna Jucu pe malul Somesului în localitatea Jucu de Sus, amenajarea spațiului verde de pe malul Somesului în localitatea Jucu de Mijloc. 

Reporter: Ce planuri aveți pentru promovarea activităților culturale și artistice în comună?

Valentin Pojar: În fiecare an, Primăria comunei Jucu organizează activități artistice și culturale în fiecare localitate a comunei, astfel: Zilele Comunei în localitatea Jucu de Sus; Sărbătoarea portului popular în localitatea Gadalin; Sărbătoarea portului popular în localitatea Vișea; Sărbătoarea bucatelor la Nemniș în localitatea Jucu de Mijloc. De asemenea, împreună cu Școala Gimnazială „George Barițiu” se organizează Simpozionul George Barițiu. 

Reporter: Cum veți susține dezvoltarea afacerilor locale și crearea de locuri de muncă în comună?

Valentin Pojar: Prin păstrarea  unei strânse legături cu Parcul Tetarom  3 și implicarea pentru oferirea tuturor facilităților legale agenților economici din parc, cei care oferă cele mai multe locuri de munca și absorb ceea mai mare parte din forța de muncă de pe raza comunei.

Reporter: Exista planuri de promovare a turismului sau a producției locale?

Valentin Pojar: Exista prin promovarea unor proiecte pentru petrecerea timpului liber, agrement și tratament cum ar fi următoarele: Centru balneoclimateric și de agrement în Jucu de Sus, reconstruirea casei memoriale „George Barițiu”, amenajarea unui parc reprezentativ pentru comuna Jucu pe malul Somesului în localitatea Jucu de Sus, amenajarea spațiului verde de pe malul Somesului în localitatea Jucu de Mijloc. Pentru aceste proiecte se încearcă și obținerea de fonduri nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.