Primaria municipiului Cluj-Napoca a initiat precedurile pentru depunerea a cinci proiecte cu finantare europeana, care vor fi votate de consilieri in sedinta din 10 mai.
Unul dintre ele se refera la infrastructura de transport urban si are in vedere prima etapa a modernizarii sistemului de transport public in comun in Zona Metropolitana. In urma acestui proiect va fi introdus un sistem de ticketing, vor fi modernizate statiile si va fi implementat un nou sistem de tarifare orara. Astfel, clujenii vor putea cumpara bilete care raman valabile pe toate liniile in perioada de timp aleasa.
Proiectul legat de dezvoltarea economica este cel al Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative, care va fi construit in zona Lomb. Spre deosebire de alte genuri de proiecte, la cele care vizeaza sustinerea mediului de afaceri si dezvoltarea economica, Uniunea Europeana finanteaza un procent un procent de maxim 50%.
Din cele trei proiecte care se refera la infrastructura necesara pentru servicii sociale, doua centre multifunctionale de servicii sociale, unul pentru batrani, unul pentru copii si unul este de locuinte sociale.
Primul proiect presupune reconversia si reabilitarea imobilului aflat pe strada Iuliu Coroianu nr. 5 si prevede realizarea a 46 de locuinte sociale cu 1 si 2 camere. Centru Multifunctional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Varstnice nr. 2  va cuprinde sali de kinetoterapie si de gimnastica recuperatorie,
sala de fizioterapie, sala de calculatoare, sala de proiectii filme, sala de pictura, iar Centru Multifunctional de Servicii Sociale Integrate „Tara Minunilor” va fi destinat programelor de reintegrare sociala a copiilor care sunt supusi riscului de marginalizare sociala, majoritatea copii de etnie roma beneficiari ai serviciilor sociale oferite de centrul de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.