Premierul Emil Boc a declarat ieri ca reorganizarea administrativ-teritoriala este necesara pentru ca Romania sa nu isi submineze sansele de a atrage bani europeni, aratand ca atributiile care tin de servicii deconcentrate sau de consilii judetene trebuie sa fie preluate de primarii.
"Daca nu facem aceasta reforma a administratiei publice in sensul reorganizarii teritoriale a tarii, Romania isi submineaza serios sansele ca, din 2013, sa aduca bani europeni, pentru ca, in Europa, banii se dau pe componenta administrativa, pe structuri apropiate de cele regionale, adica, astazi, ceea ce avem nu functioneaza pe interes national", a explicat Emil Boc, dupa intalnirea pe care a avut-o cu deputatii PDL.
Este vorba de „praf in ochii” cetatenilor, – indiferent de nationalitatea lor.
Romania intra deja in incapacitate de plata, lucru de care i-si poate da seama dealtfel fiecare dintre noi. Masurile economice aberante ale guvernarii Basescu-Boc au dus tara in faliment, nenexistand niciun semnal real de iesire din criza. Populatia este saracita, bugetarii au in continuare salariile diminuate cu peste 25% in procente reale, puterea de cumparare a pensionarilor e in continua scadere, ultimele masuri luate in cadrul MAI au adus pe politisti, pompieri si jandarmi in pragul revoltei….
… si astfel guvernarea TREBUIA sa creeze o diversiune care sa abata atentia opiniei publice de la toate acestea!
Legea 215/2001 privind administratia publica locala
ART. 22
Delimitarea teritoriala a comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor se stabileste prin lege.
Orice modificare a limitelor teritoriale ale acestora se poate efectua numai prin lege si numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective prin referendum, care se organizeaza potrivit legii.
Legea 3/2000 privind Referendumul
Art.13 aliniat 3 din Legea nr.3/2000-(3) Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si judetelor se înainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. În acest caz organizarea referendumului este obligatorie.
La fel si Legea 308 din 12 iulie 2006 , – care stipuleaza in mod expres ca aparitia unor noi unitati administrativ-teritoriale se face numai dupa consultarea populatiei.