Patronul CFR Cluj, Nelu Varga, a deschis o școală de fotbaliști în Burkina Faso. Acolo s-ar antrena aproximativ 600 de tineri care speră să devină fotbaliști profesioniști. Ținând cont că a câștigat 1,8 milioane de euro din vânzarea fotbalistului Emmanuel Yeboah, patronul CFR Cluj speră la mai mult.

Patronul lui CFR Cluj se află în aceste zile la Ouagadougou, capitala statului african Burkina Faso, unde a deschis Academia de Fotbal Salitas. El i-a luat-o astfel înainte rivalului Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, care avea în plan să investească într-o școală de fotbal din Africa de Sud, după transferul lui Siyabonga Ngezana.

În prezența a numeroși ziariști și oficialități locale, Neluțu Varga și-a inaugurat cu mare fast Academia, una care speră să producă jucători de mare valoare pentru CFR Cluj. Jucători care, după ce vor aduce trofee pentru gruparea ardeleană, sunt așteptați să ajungă la echipe de top ale Europei și, de ce nu, chiar și în Champions League.

Fiind vorba de un proiect de o asemenea anvergură, evident că și banii investiți au fost pe măsură. Pentru început, Neluțu Varga și asociatul său au contribuit cu impresionanta sumă de 700.000 de euro, însă lucrurile nu se vor opri aici.

Pentru că vorbim de o Academie în care vor învăța tainele fotbalului peste 600 de copii, și cheltuielile vor fi pe măsură. Astfel că alte sume importante vor fi alocate pentru masă, vitaminizare, echipamente, dar și pentru achiziționarea unui autocar ultramodern, potrivit fanatik.ro.

„Sperăm să scoatem jucători de mare valoare, adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj  să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp, și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie. O Academie care va aduce multe valori în campionatul românesc. Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat. Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România”, a declarat Neluțu Varga în exclusivitate pentru FANATIK după ce și-a inaugurat Academia de Fotbal Salitas din Burkina Faso.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.