Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a cărei suspendare a fost redusă de la patru ani la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a afirmat într-o postare pe Instagram, că sprijinul manifestat de numeroşi români a ajutat-o să lupte pentru stabilirea adevărului în acest caz, potrivit Agerpres.ro 

„Sprijinul copleşitor din partea atâtor români mi-a întărit hotărârea şi mi-a permis să lupt pentru această cauză până la o concluzie dreaptă şi onorabilă”, a afirmat Halep în mesajul său.

„În această călătorie provocatoare, credinţa mea neclintită în integritatea adevărului şi în principiile dreptăţii a fost farul meu. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzaţii defăimătoare şi cu o opoziţie formidabilă, spiritul meu a rămas plin de susţinere, ancorat în convingerea mea neclintită că sunt un sportiv curat. Această încercare a fost o dovadă a rezistenţei, iar triumful adevărului este o reabilitare dulce-amăruie, care, deşi târzie, este extrem de îmbucurătoare”, a mărturisit fostul lider mondial.

Tribunalul a solicitat despăgubiri pentru Simona Halep

Simona Halep a subliniat trei lucruri din decizia luată de TAS: (1) „Cu o decizie unanimă, tribunalul m-a exonerat de orice abatere legată de acuzaţii de dopaj sangvin”, (2) „De asemenea a fost determinat în unanimitate că incidentul nefericit cu testul pozitiv la roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancţiune redusă la nouă luni”, (3) „În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 de franci elveţieni”.

Ce spune Emil Boc despre reducerea suspendării

Primarul Clujului, Emil Boc, a publicat un mesaj pentru tenismena Simona Halep după ce s-a aflat vestea că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis reducerea supendării:

,,Lumina întotdeauna învinge Întunericul! Ne bucurăm atât de mult pentru Simona Halep! Simona Halep revine pe teren!! Te așteptăm la Cluj, în iunie, la Sports Festival!! Am crezut și credem întotdeauna în Simona Halep! Fortza Halep!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.