Elevul din clasa a VIII-a de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, care a agresat fizic diriginta sa, a fost eliberat și poate reveni la școală, conform informațiilor furnizate de Antena 3.

Inițial reținut de către polițiștii Biroului Siguranţă Şcolară după un incident grav petrecut în școală, în timpul căruia și-a lovit diriginta și a amenințat-o cu moartea în fața mamei sale, elevul în vârstă de 15 ani a fost pus în libertate după expirarea celor 24 de ore prevăzute în ordonanța de reținere.

Investigațiile în acest caz continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Conform autorităților, înainte de a fi eliberat, elevul agresor a fost audiat în prezența unui avocat și a mamei sale, care a fost prezentă și când incidentul a avut loc.

Cadrele didactice de la colegiul naţional unde învață elevul au exprimat surprindere și îngrijorare în legătură cu decizia de eliberare a acestuia, temându-se că întoarcerea lui la școală ar putea duce la repetarea incidentului sau la evenimente și mai grave.

Directoarea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Cristina Someșan, a subliniat că, deși învățământul gimnazial este obligatoriu, este necesar să fie luate măsuri pentru asigurarea unui mediu sigur și respectuos în școală. Ea a declarat că va face tot posibilul pentru a gestiona situația, dar a subliniat disconfortul creat de legislația care nu permite luarea unor măsuri imediate împotriva elevilor agresori.

Elevul a părăsit secția de poliție însoțit de mama sa și va fi cercetat în libertate pentru acuzațiile de lovire și tulburare a liniștii și ordinii publice. Nici el și nici mama sa nu au dorit să facă comentarii la plecarea de la Poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.