În această dimineață, poștașii din Cluj-Napoca vor fi în grevă în intervalul orar cuprins între între 8 și 10. Potrivit unui anunț făcut ieri de vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Mircea Burlacu, dacă situaţia negocierilor pe contractul colectiv de muncă nu se va remedia, va fi declanşată greva generală.

„Oficiile poștale vor fi în grevă de avertisment, iar factorii poștali nu vor ieși pe teren”, a întărit liderul sindical de la Cluj al Poștei Române, Carol Sinka, potrivit media9.ro.

Scopul grevei de avertisment este de a trage un semnal de alarmă asupra situației grave din cadrul companiei și asupra eșecului negocierilor pentru contractul colectiv de muncă.

Sindicaliștii spun că aproape jumătate din populația României va fi afectată de o grevă generală, având în vedere că Poșta Română este responsabilă de distribuirea pensiilor și a altor beneficii sociale, precum și de transmiterea citatiilor și convocarilor judecătorești.

Conducerea Poștei Române a încercat să îi intimideze pe poștași. 

O „circulară” a directorului general Florin Valentin Ștefan îi informează pe angajați că nu au voie să protesteze în timpul serviciului. Legea spune însă altceva.

Codul Muncii prevede astfel: „Participarea la grevă sau organizarea acesteia, cu respectarea dispozițiilor prezentei legi, nu reprezintă o încălcare a obligațiilor de serviciu ale angajaților/ lucrătorilor și nu atrage posibilitatea sancționării în niciun fel a acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.