Imagine de Headway de pe Unsplash.com

În lumea în care trăim astăzi, asigurările au devenit parte integrantă a vieții de zi cu zi. Iar acestea nu sunt deloc puține. Fie că vorbim despre asigurările personale, fie de cele profesionale, o persoană trebuie să încheie câteva polițe pe an, pentru a fi acoperit pentru toate riscurile la care se expune.

De la cele mai uzuale asigurări – RCA, asigurarea pentru locuință, cea de sănătate sau de călătorie-, și până la cele mai complicate – de răspunderi profesionale sau asigurări din zona IT -, alegerea celor mai bune opțiuni se poate dovedi dificilă. Iar atunci când vrei să-și faci o asigurare, există două variante: fie te duci la una dintre companiile de asigurare care activează pe piața locală, fie apelezi la un broker de asigurare.

În funcție de alegerea făcută, însă, lucrurile pot să difere semnificativ, atât în ceea ce privește polița de asigurare încheiată, cât și prețul plătit. De aceea, specialiștii în domeniu recomandă ca, în cazul în care ai nevoie de mai multe polițe din mai multe arii de interes, cel mai recomandat să ofere aceste servicii este brokerul de asigurări. Și vom explica de ce în cele e urmează.

Domeniul asigurărilor a devenit extrem de vast în zilele noastre, de aceea consultanță și know-how-ul unui broker de asigurări a devenit indispensabilă pentru omul modern. Principalul avantaj pe care îl oferă un broker atunci vrei să închei o asigurare sau mai multe este faptul că acesta colaborează cu mai multe companii de asigurare din piață, prin urmare are o imagine de ansamblu asupra tuturor ofertelor disponibile. În acest fel, are o varietate de opțiuni din care poate alege pentru a-și face planul de asigurare de care poți să fii sigur că se va potrivi sută la sută cu nevoile tale.

O companie de asigurare îți va prezenta produsele proprii pe care le are în portofoliu, în concordanță cu cerințele tale. O firma de brokeraj face mai mult de atât, pentru că brokerul adună ofertele de la toți asigurătorii și-ți propune o ofertă completă cu toate variantele de asigurări existente pe piață.

Totodată, un broker de asigurări va obține un cost optimizat pentru asigurarea sau pachetul de asigurări de care ai nevoie, pentru că, în calitatea sa reprezentant al firmelor de asigurări, poate încheia cu acestea contracte avantajoase pentru oferte de preț mult mai bune. Consultanță de specialitate oferă și agentul unui asigurător, și brokerul, dar diferența o face faptul că brokerul de asigurări îți va oferi întotdeauna mai multe opțiuni, pentru că el reprezintă mai multe societăți de asigurare.

În același timp, un broker facilitează recuperarea rapidă a daunelor, pentru că îți oferă asistență la daune, extrem de importantă atunci când închei un contract de asigurare. Chiar dacă firmele de asigurare se ocupă de instrumentarea dosarelor de daună, un broker de asigurări care are un departament specializat de asistență la daune, cu specialiști bine pregătiți, gata să te ajute din momentul zero al producerii incidentului asigurat, te ajută să reduci semnificativ timpul alocat rezolvării problemei și te scutește de cheltuieli inutile.

Și pentru că lucrează cu mi mulți asigurători, o companie de brokeraj îți poate oferi și un program de audit al programului tău de asigurări, astfel încât să te ajute să reduci costurile inițiale cu toate asigurările cu până la 40%.

În concluzie, fie că ai nevoie de mai multe asigurări personale, fie profesionale, cea mai indicată soluție este este o companie de brokeraj, care face cele mai inspirate alegeri pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.