Ca părinte, îți dorești ca micuțul sau adolescentul tău să exceleze la școală. Însă uneori, copiii noștri se confruntă cu dificultăți de concentrare, probleme de memorie, anxietate sau alte obstacole care le pot afecta performanțele școlare. În astfel de situații, terapia prin Neurofeedback poate fi o resursă utilă. Acest tip de terapie utilizează tehnologia pentru optimizarea funcțiilor creierului și pentru a facilita învățarea eficientă. Ce avantaje oferă? Află în continuare.

Ce este terapia prin Neurofeedback? 

Terapia prin Neurofeedback este o metodă de antrenament cerebral care utilizează feedback-ul în timp real pentru a ajuta copilul să își controleze mai bine activitatea creierului. Prin intermediul unor senzori EEG, se monitorizează undele cerebrale ale copilului în timp ce acesta realizează anumite sarcini sau privește anumiți stimuli. Pe baza Hărții Creierului a copilului, se stabilesc apoi obiective specifice care vor fi îmbunătățite prin terapia prin neurofeedback. De exemplu, dacă scopul este îmbunătățirea concentrării, copilul va primi feedback pozitiv atunci când undele sale cerebrale se află în starea optimă pentru concentrare. 

Cum influențează Neurofeedback-ul performanțele școalare? 

Fiind o metodă non-invazivă, poate fi utilizată cu succes de copii de toate vârstele. Beneficiile terapiei prin Neurofeedback pentru performanțele școlare sunt numeroase:

  • ajută la îmbunătățirea memoriei, concentrării și atenției – prin terapie, copiii vor deveni mai capabili să se concentreze pe performanțele școlare. Vor fi mai atenți la școală, vor reține mai bine informațiile și vor fi mai productivi în ceea ce privește realizarea temelor.
  • reduce stresul și anxietatea – pentru cei mai mulți adolescenți, dar și copii mici, mediul școlar poate fi unul stresant. Prin sesiuni de Neurofeeedback, vor învăța cum să facă față mai ușor presiunii școlare, să fie mai calmi și relaxați.
  • stimulează creativitatea și motivația – prin stimularea anumitor regiuni ale creierului, copiii vor aborda probleme printr-o perspectivă mai creativă și vor găsi soluții mai eficiente. De asemenea, vor deveni mai motivați să învețe și să persevereze în fața provocărilor.
  • ajută la îmbunătățirea abilităților de autoreglare – elevii devin mai capabili să își gestioneze emoțiile, impulsurile și comportamentul. În acest fel, își vor dezvolta o mai bună autodisciplină și crește în cele din urmă performanțele școlare.

Terapia prin Neurofeedback este o metodă sigură și eficientă pentru copiii de toate vârstele. Dacă vrei să-ți ajuți copilul să obțină rezultate mai bune la școală, să învețe mai ușor și să se dezvolte, Neurofeedback-ul poate fi soluția ideală. Investește în viitorul copilului tău. Consultă un specialist și ajută-l să exceleze. Să devină un elev mai bun și un adult mai eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.