Ministrul Apărării din Slovacia îl acuză pe predecesorul său de „trădare”, pentru că a trimis avioane de luptă în Ucraina și a anunțat că a depus o plângere penală în acest sens.

„Slăbirea forțelor armate în acest fel, contrar Constituției, nu poate fi descrisă în dicționarul nostru politic ca altceva decât trădare”, a spus Robert Kalinak, citat de presa cehă.

„Nu știu dacă legal constituie o infracțiune, dar este o persoană care a trădat valorile naționale”, adaugă ministrul.

Kalinak s-a referit la Jaroslav Nagy, care în timp ce era ministru al Apărării, din martie 2020 până în mai 2023, a trimis Ucrainei mai multe avioane de luptă MiG-29 pentru a ajuta țara să evite invazia la scară largă a Rusiei.

La acea vreme, Nagy a spus că avioanele de luptă din epoca sovietică erau „inutilizabile” pentru țara sa și, prin urmare, era „lucrul corect” să le furnizeze Ucrainei.

spotmedia.ro

1 COMENTARIU

  1. Johnazist poate trăda arice alta nație nu România, asta trebuie ridicat în țeapă, belit și pus sare pe el, gunoiul ăsta n-o făcut nimic pentru români și România! Arză-i-ar focul veșnic de avortoni ratați politruci nenorociți trădători plătiți de poporul român iar ei distrug țara și națiunea română!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.