Bugetele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Ministerului Public, Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii și Curții Constituționale vor primi o suplimentare de 600 milioane lei din Fondul de Revervă al guvernului. Decizia fost liată prin hotărârea de guvern 675 din 21 iunie 2024.

 prin această HG s-a aprobat suplimentarea bugetului Înaltei Curți de Casație și Justiție pe anul 2024, la capitolul „Ordine și siguranță națională”, titlul „cheltuieli de personal”, cu suma de 379.692.000 de lei credite de angajament și credite bugetare, din Fondul de Rezervă Bugetară.

Conform documentului citat, această sumă este destinată achitării drepturilor de natură salarială curente și restante pentru personalul din cadrul ÎCCJ și din cadrul celorlalte instanțe judecătorești, pentru care președintele instanței supreme are calitatea de ordonator principal de credite. Mai mult, ÎCCJ și celelalte instanțe judecătorești răspund de modul de utilizare a sumelor alocate. 

Prin același act administrativ, Guvernul Ciolacu a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Public pe anul 2024, la capitolul „Ordine și siguranță națională”, la titlul „Cheltuieli de personal”, cu suma de 159.249.000 de lei credite de angajament și credite bugetare, din Fondul de Rezervă. Suma este destinată achitării drepturilor salariale curente și restante pentru personalul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și al celorlalte parchete pentru care procurorul general al României are calitatea de ordonator principal de credite.

De asemenea, s-a mai aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Justiției pe anul 2024, la capitolul „Ordine publică și siguranță națională”, cu suma de 18.846.000 de lei, din care la titlul „Cheltuieli de personal” cu suma de 16.901.000 de lei credite de angajament și credite bugetare, și la titlul „Transferuri între unități ale administrației publice” cu suma de 1.945.000 de lei credite de angajament și credite bugetare, pentru Institutul Național de Expertize Criminalistice, din Fondul de Rezervă Bugetară.

Lista continuă cu aprobarea suplimentării bugetului Consiliului Superior al Magistraturii pe anul 2024 cu suma de 36.553.000 de lei credite de angajament și credite bugetare, din care, la capitolul „Activități publice și acțiuni externe”, titlul „cheltuieli de personal”, cu suma de 29.277.000 de lei credite de angajament și credite bugetare, precum și la capitolul „Învățământ”, titlul „Cheltuieli de personal”, cu suma de 7.276.00 de lei credite de angajament și credite bugetare, din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului.

Sumele sunt destinate achitării drepturilor de natură salarială curente și restante pentru personalul din cadrul CSM, al Institutului Național al Magistraturii și al Școlii Naționale de Grefieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.