Curtea de Apel Mureș a dat o sentință în procesul de apelul în care socrii lui Cherecheș au fost condamnați la dare de mită și respectiv complicitate la dare de mită, trei ani și respectiv doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Soluția a admis apelul declarat de procurorii DNA şi a constatat rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare în cazul celor doi.
”În baza art. 423 alin. 1 Cod procedură penală, desfiinţează parţial hotărârea atacată şi rejudecând cauza în limitele de mai jos: a.) În temeiul art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce din pedeapsa principală de 3 ani închisoare, aplicată inculpatei G.C. perioada reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu cuprinsă între 09 noiembrie 2023 – 07 februarie 2024. Constată că la data de astăzi, data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, în baza art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, măsura preventivă a controlului judiciar sub puterea căreia se află inculpata G. C. încetează de drept. b.) În temeiul art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce din pedeapsa principală de 2 ani şi 6 luni închisoare, aplicată inculpatului G D P (), perioada reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu cuprinsă între 09 noiembrie 2023 – 07 februarie 2024. Constată că la data de astăzi, data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, în baza art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, măsura preventivă a controlului judiciar sub puterea căreia se află inculpatul G.D.P. încetează de drept”, a arătat instanța Curții de Apel Târgu Mureş. Restul dispozițiilor din hotărârea atacată au rămas neschimbate – cum ar fi faptul că cei doi trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalul Municipal din Reghin sau în cadrul Primăriei Reghin, pentru 120 zile, respectiv 100 de zile.
Cei doi au fost condamnaţi în primă instanţă la 3 ani, respectiv 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei dar sentința a fost atacată de către procurori.