cal rănit

Un cal rănit, cu organele genitale hipertrofiate, leziuni multiple, plăgi deschise și urme de bici a fost abandonat ieri în Jucul de Sus, iar Poliția Animalelor nu a intervenit, spunând că nu are lucrători în weekend, transmite Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB). Animalul ar fi fost abandonat în câmp la 35 de grade, fără apă sau adăpost.

Un echipaj de poliție al Secției Rurale Gherla a intervenit, iar proprietarul a fost identificat, el cumpărând animalul în urmă cu trei zile. OPMCB susține că nu a reușit să găsească doctori veterinari în zonă, iar calul va primi îngriji medicale de specialitate abia azi, în prezent el fiind îngrijit de către proprietar, „un fermier de bună credință, la prima vedere, care l-ar fi cumpărat din milă”.

Într-un caz recent, Biroul pentru Protecția Animalelor nu a intervenit în salvarea unor porumbei, care au fost închiși într-un balcon și lăsați să moară încet, într-un mod agonizator. Motivul este același: Poliția Animalelor nu lucrează în weekend, fiind necesară intervenția Jandarmeriei Cluj și ISU Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.