La finalul summitului NATO, președintele american Joe Biden a fost atât de dezorientat încât l-a confundat, în cadrul unui discurs, pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu dictatorul rus, Vladimit Putin, relatează BBC și Sky News

„Doamnelor și domnilor, președintele Putin”, a spus Biden, referindu-se la Zelenski, înainte de a se corecta.

„Președintele Putin? Îl voi învinge pe președintele Putin, (mă refeream la) președintele Zelenski. Sunt atât de concentrat să-l înving pe Putin”, a spus Biden, după gafa comisă.

„Eu sunt mai bun”, a glumit Zelenski în replică. „Sunteți mult mai bun”, a răspuns Biden.

Tot joi, preşedintele Biden a avut un alt moment de confuzie, vorbind de „vicepreşedintele Trump” în loc de colega sa Kamala Harris, potrivit BBC.

Președintele a mai încurcat în trecut lideri străini sau zone geografice, prin nume greșit, dar prezentarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski drept dictatorul de la Kremlin este o greșeală deosebit de dureroasă, notează BBC.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a luat apărarea lui Joe Biden spunând că întâlnirea sa de miercuri cu acesta a fost detaliată și precisă, descriind, de asemenea, gafa sa ca fiind o „scăpare de limbă”.

Cancelarul german Olaf Scholz i-a luat apărarea președintelui SUA, spunând: „Se mai întâmplă și scăpări de limbă, iar dacă monitorizezi mereu pe toată lumea, vei găsi destule”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.