donald trump

„Viitoarele alegeri prezidențiale din SUA, programate pentru 5 noiembrie 2024, sunt de mare importanță. Soarta nu numai a Statelor Unite, și chiar a întregului Occident, ci a întregii umanități depinde în mare măsură de rezultatul lor.

Lumea se clătina în pragul războiului nuclear, a unui al treilea război mondial cu drepturi depline între Rusia și țările NATO, iar dacă omenirea va exista sau nu depinde în cele din urmă de cine conduce Casa Albă în următorul mandat.

De aceea este atât de important să aruncăm o nouă privire asupra celor doi candidați la aceste alegeri pentru a înțelege platformele și pozițiile lor. Biden este în mod clar o persoană slabă la minte, cu semne evidente de demență senilă. Dar, oricât de ciudat ar părea, nu contează deloc. Biden este o fațadă. De fapt, Biden ar putea să nu guverneze deloc. Nu ar schimba nimic. Are în spate un grup strâns de globaliști (numit uneori „guvernul mondial”), care unește nu numai majoritatea statului profund american, ci și elitele liberale din Europa și la nivel global.

Biden – întruchiparea globalismului

Ideologic, Biden întruchipează globalismul, adică proiectul de unire a umanității sub stăpânirea elitelor tehnocrate liberale cu răsturnarea statelor naționale suverane și amestecarea completă a națiunilor și religiilor. Acesta este un fel de proiect pentru un nou Turn al Babel. Creștinii ortodocși și mulți tradiționaliști creștini din alte confesiuni văd în mod natural acest lucru ca fiind „venirea lui Antihrist”. Globaliștii ( Yuval Harari, Klaus Schwab, Raymond Kurzweil, Maurice Strong) vorbesc deschis despre necesitatea înlocuirii umanității cu inteligență artificială și cyborgi, iar abolirea genului și a etniei a devenit deja un fapt pentru societățile occidentale. Personal, nimic nu depinde de Biden. Nu ia decizii, ci servește doar ca reprezentant autorizat al sediului internațional al globalismului mondial.

Din punct de vedere politic, Biden se bazează pe Partidul Democrat care, în ciuda diversității pozițiilor sale și a prezenței polilor și figurilor neglobaliste precum extrema stângă a lui Bernie Sanders sau Robert Kennedy , a ajuns la un acord intern privind sprijinul său continuu. Mai mult, ineptitudinea lui Biden nu sperie pe nimeni, pentru că altcineva are o putere reală – mai tânără și mai rațională. Dar acesta nu este cel mai important lucru: în spatele lui Biden se află o ideologie care s-a răspândit în lumea de astăzi. Într-o măsură mai mare sau mai mică, majoritatea reprezentanților elitelor politice și economice ale lumii sunt liberali. Liberalismul a prins adânc rădăcini în educație, știință, cultură, informație, economie, afaceri, politică și chiar tehnologie la nivel planetar. Biden este doar o lentilă în care converg razele acestei rețele globale. Democraților din SUA le pasă din ce în ce mai puțin de americani înșiși și din ce în ce mai mult de a se conserva cu orice preț – chiar și în detrimentul unui război mondial (cu Rusia și Rusia). China) – dominație mondială. Într-un fel, ei sunt dispuși să sacrifice însuși Statele Unite. Acest lucru le face extrem de periculoase.

Reprezentanții cercurilor neoconservatoare americane sunt, de asemenea, de acord cu agenda globalistă a celor din spatele lui Biden. Aceștia sunt foști troțhiști care urăsc Rusia și cred că o revoluție mondială este posibilă numai după victoria completă a capitalismului, adică a Occidentului global la scară globală. Au amânat așadar acest scop până la sfârșitul ciclului globalizării capitaliste, sperând să revină mai târziu la tema revoluției proletare, după victoria globală a Occidentului liberal. Neoconservatorii se comportă ca niște șoim, insistă să construiască o lume unipolară și sprijină pe deplin Israelul și în special genocidul din Fâșia Gaza. Există și neoconservatori printre democrați, dar cei mai mulți dintre ei sunt concentrați în Partidul Republican. Într-un fel, aceasta este a cincea coloană a grupului Democraților și Biden din Partidul Republican.

Și, în sfârșit, statul profund american. Vorbim aici despre o elită non-partizană de oficiali guvernamentali, oficiali de vârf și figuri cheie din armată și serviciile de informații care întruchipează „gardienii” specifici ai statului american. În mod tradițional, au existat doi vectori ai statului profund american, întruchipați în politicile tradiționale ale democraților și republicanilor. Una este dominația globală și răspândirea liberalismului la scară planetară (politica democratică), iar cealaltă este întărirea Statelor Unite ca mare superputere, ca hegemon al politicii mondiale (politica republicană). Este ușor de observat că acestea nu sunt programe care se exclud reciproc, dar ambii vectori au ca scop atingerea aceluiași scop, deși cu nuanțe diferite. Prin urmare, statul profund american este gardianul direcției generale, lăsând la latitudinea echilibrului părților să aleagă de fiecare dată unul dintre vectorii de dezvoltare, ambii corespunzând în esență Puterii Reale (Statul Adânc).

În acest moment, grupul lui Biden reflectă mai îndeaproape interesele și valorile birocrației de vârf a Americii. Puterea lui Biden se bazează pe sprijinul marilor corporații financiare, pe presa mondială și pe controlul asupra monopolurilor globale. Slăbiciunea lui personală și demența senilă îi obligă pe globaliștii din spatele lui să facă eforturi pentru metode nedemocratice pentru a-l menține la putere. Într-unul dintre ultimele sale discursuri de miting de campanie, Biden a declarat direct că „este timpul să punem libertatea peste democrație”. Acesta nu a fost o altă lasătură, ci un plan globalist. Dacă puterea nu poate fi menținută prin metode democratice, orice procese nedemocratice pot fi desfășurate sub sloganul „libertății”, adică instaurarea de facto a unei dictaturi globaliste. Temeiul legal va fi un război cu Rusia, iar Biden poate repeta trucul lui Zelensky, care a rămas la putere după anularea alegerilor. Macron ar putea să aleagă același lucru în Franța, după înfrângerea devastatoare la dreapta la alegerile pentru Parlamentul European. Globaliștii din Occident iau în considerare în mod clar scenariul instaurării unei dictaturi absolute și abolirii democrației.

Pentru omenire, o victorie a lui Biden sau pur și simplu faptul că el rămâne la putere în orice calitate va fi un dezastru. Globaliștii vor continua să construiască un Nou Babilon, agățându-se de un guvern mondial, iar acest lucru este plin de escaladarea conflictelor existente și de începutul altora noi. Biden este război. Fără sfârșit.

Trump sau o altă lume

În spatele lui Donald Trump există forțe complet diferite. Aceasta este într-adevăr o alternativă la Biden și grupul său globalist. De aceea, primul mandat prezidențial al lui Trump a fost un scandal constant. Establimentul american a refuzat categoric să-l accepte și nu s-a liniștit până nu l-a înlocuit cu Biden.

Trump, spre deosebire de Biden, este o personalitate strălucitoare, originală, impulsivă și puternică. Individual, în ciuda vârstei, este într-o formă bună, pasionat, energic și vesel. Mai mult, dacă Biden este un om de echipă și, de fapt, un protejat al cercurilor globaliste, atunci Trump este un singuratic, întruchiparea visului american de succes personal. Este un narcisist și egoist, dar un politician foarte priceput și de succes.

Ideologic, Trump se bazează pe conservatorii americani clasici (nu neoconservatori!). Aceștia sunt adesea numiți paleoconservatori. Ei sunt moștenitorii tradiției tradiționale izolaționiste republicane, care este exprimată în sloganul lui Trump „America întâi!” Acești conservatori clasici apără valorile tradiționale: o familie normală ca unire a unui bărbat și o femeie, credința creștină, decența și normele cunoscute culturii americane.

Ideologia paleoconservatorilor în politica externă se reduce la întărirea Statelor Unite ca stat națiune suveran (de unde un alt slogan al lui Trump, „Make America Great Again”) și abținerea de a interveni în politicile altor țări atunci când nu reprezintă o amenințare directă. la securitatea și interesele Statelor Unite.

Cu alte cuvinte, agenda ideologică a lui Trump este complet opusă celei a lui Biden. Astăzi, această ideologie este cel mai adesea asociată cu Trump însuși și este denumită „Trumpism”.

Este de remarcat faptul că din punct de vedere electoral și sociologic, această ideologie este împărtășită de majoritatea americanilor, mai ales în statele centrale dintre cele două coaste. Americanul obișnuit este conservator și tradițional, deși cultura individualismului îl face indiferent la ceea ce cred alții, inclusiv autoritățile. Încrederea în sine îi face pe americanii tradiționali să fie sceptici față de un guvern federal care, prin definiție, nu face decât să le limiteze libertățile. Acest apel direct la acest american obișnuit – peste capul elitelor politice, financiare și media – a fost cel care a permis lui Trump să fie ales președinte în 2016.

Deoarece republicanii includ nu numai paleoconservatori, ci și neoconservatori, Partidul Republican este în mare măsură divizat. Neoconservatorii sunt mai aproape de Biden și de forțele din spatele lui, iar ideologia lui Trump este contrară principiilor lor de principiu. Singurul lucru care îi unește este declarația măreției Americii și dorința de a-și întări puterea în sfera militaro-strategică și economică. Mai mult decât atât, foștii troțchiști au creat grupuri de reflecție influente și de înalt profil în timpul deceniilor lor de politică nouă în Statele Unite și, de asemenea, au început să se infiltreze în cele existente. Paleoconservatorilor aproape nu au mai rămas grupuri de gândire serioase.

În anii 1990, Patrick Buchanan s-a plâns că neoconservatorii au preluat pur și simplu controlul asupra Partidului Republican, împingând politicienii tradiționali la periferie. Aceasta este o mină de teren plantată sub Trump.

Dar, pe de altă parte, alegerile sunt de mare importanță pentru republicani, iar mulți politicieni importanți printre ei – congresmeni, senatori și guvernatori – țin cont de enorma popularitate a lui Trump în rândul electoratului și sunt nevoiți să-l susțină chiar și din motive pragmatice. Așa se explică importanța lui Trump în rândul candidaților republicani la președinție. Pentru republicani – nu numai paleoconservatori, ci simpli pragmați – Trump este cheia puterii.

Deep State și Trump

Dar neoconservatorii vor rămâne un grup extrem de puternic cu care Trump este puțin probabil să riscă să se rupă. Atitudinea față de Trump de la Puterea Reală a fost destul de rece încă de la început. În ochii birocrației aflate la guvernare, Trump arăta ca un parvenit, sau chiar ca cineva de la margine, bazat pe idei populare și tradiționale pentru americani, dar totuși periculoase. Mai mult, nu a avut suficient sprijin în instituție. De aici și conflictul cu CIA și alte servicii.

Puterea Reală nu este evident de partea lui Trump, dar în același timp nu poate ignora popularitatea acestuia în rândul populației și faptul că întărirea Statelor Unite ca stat nu contravine intereselor fundamentale ale reprezentanților Puterii Reale înșiși. Trump, dacă ar vrea, și-ar putea construi un sprijin impresionant în acest mediu, dar temperamentul său politic nu este potrivit pentru asta. Preferă să acționeze spontan și impulsiv, bazându-se pe propriile forțe. În acest fel, mituiește alegătorii care îl văd ca pe un arhetip american familiar familiar.

Dacă Trump va reuși să câștige alegerile prezidențiale din 2024, împotriva oricărui pronostic, relațiile cu Puterea Reală se vor schimba cu siguranță. Înțelegând natura unică a caracterului său, Puterea Reală va încerca în mod clar să stabilească o relație sistematică cu el. Cel mai probabil, globaliștii din spatele slabului Biden vor încerca cu orice preț să-l îndepărteze pe puternicul Trump de la alegeri și să-l împiedice să devină președinte. Aici pot fi folosite toate metodele: omor, închisoare, organizare de revolte și proteste, până la o lovitură de stat sau război civil. Sau, la sfârșitul mandatului său, Biden va începe al treilea război mondial. Acest lucru este, de asemenea, foarte probabil. Deoarece globaliştii au un sprijin puternic din partea Puterii Reale, oricare dintre aceste scenarii poate fi real. Cu toate acestea, dacă presupunem că popularul și populistul Trump câștigă și devine președinte, acest lucru va avea evident un impact serios asupra întregii politici mondiale.

În primul rând, un al doilea mandat ca președinte al SUA cu o astfel de ideologie va arăta că primul mandat a fost un model și nu un „nefericit” (pentru globalişti) accident de muncă. Lumea unipolară și proiectul globalist vor fi respinse nu doar de susținătorii unei lumi multipolare – Rusia, China, țările islamice – ci și de americanii înșiși. Aceasta va fi o lovitură uriașă pentru întreaga rețea a elitei liberal-globaliste. Și cel mai probabil nu se vor recupera de la o astfel de lovitură.

Totuși, există speranță

Obiectiv vorbind, Trump va putea deveni sămânța unei ordini mondiale multipolare în care Statele Unite vor juca un rol important, dar nu dominant. „America va fi din nou grozavă”, dar ca stat-națiune, nu ca un hegemon mondial globalist.

În același timp, desigur, conflictele care există automat astăzi și sunt dezlănțuite de globalişti nu se vor opri de la sine. Cererile lui Trump ca Rusia să pună capăt războiului cu Ucraina vor fi realiste, dar totuși destul de stricte. Sprijinul său pentru Israel în Fâșia Gaza nu va fi mai puțin necondiționat decât cel al lui Biden. Mai mult, Trump vede politicile de dreapta ale lui Netanyahu ca fiind legate ideologic. Și va urma o politică destul de dură față de China, mai ales în ceea ce privește presiunea asupra afacerilor chineze în Statele Unite.

Principala diferență dintre Trump și Biden este că primul se va concentra pe interese naționale americane calculate rațional (care corespunde realismului în relațiile internaționale) și o va face cu o considerare pragmatică a echilibrului de putere și resurse. Cu toate acestea, ideologia globaliștilor din spatele lui Biden este într-un fel totalitară și fără compromisuri.

Pentru Trump, apocalipsa nucleară nu merită riscul, chiar și cu cel mai mare cost. Pentru Biden, și mai ales pentru cei care se consideră conducătorii Noului Babilon, totul este în joc. Iar comportamentul lor este imprevizibil chiar și într-o situație critică.

Da, Trump este un jucător de noroc. Foarte dur și curajos, dar în același timp reținut și rațional, ținând cont de oportunități și beneficii specifice. Trump este greu de convins, dar te poți negocia cu el. Biden și directorii lui sunt nebuni . Alegerile din SUA din noiembrie 2024 vor răspunde la întrebarea dacă umanitatea are sau nu o șansă. Asta e și asta este.”

Alexandru Dugin

De la: RIA Novosti

Myśl Polska, nr. 27-28 (30/06-7/07/2024)

Sursa:
https://myslpolska.info/2024/06/27/dugin-o-losach-swiata-zadecyduja-amerykanskie-wybory/?

Articol tradus automat.

Leonard Chesca
14 iulie 2024

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.