Daniel David UBB

Universitatea Babeș-Bolyai a înregistrat un record de înscrieri anul acesta, numărul de persoane care și-au depus dosar depășind cifrele din 2023, chiar dacă mai sunt patru zile în această sesiune. Perioada de înscriere pentru admiterea la UBB se desfășoară între 15 și 26 iulie 2024, transmite universitatea printr-un comunicat de presă.

Până acum, și-au depus dosarul pentru nivelul de licență 14.600 de persoane, cu 750 mai mulți decât pe întreaga perioada a înscrierilor din anul trecut. În cazul studiilor masterale UBB are 5.200 de înscriși, cu 550 mai mulți ca în 2023.

Printre specializările cele mai căutate pentru licență se numără: Informatică / Inteligență artificială, Psihologie / Științe cognitive și Informatică economică, iar la nivel master, cele mai atractive specializări sunt: Inginerie software, Psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie și Publicitate.

Daniel David, rectorul UBB, susține că este surprins de numărul de studenți care vin din afară regiunii, tot mai mulți provenind atât din străinătate, cât și din restul țării. El a mai afirmat că prin asumarea misiunii pentru „excelență inclusivă”, universitatea a ajuns în această poziție „așa am ajuns cea mai mare comunitate academică a țării și am contribuit decisiv la poziționarea orașului ca cel mai bun centru academic pentru studenți din România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.