lumini dronă

 Emil Boc ia exemplul francezilor pentru desfășurarea evenimentelor publice din Cluj-Napoca. “E o formă de respect pentru mediu, pentru animalele de companie și pentru Cluj”

    Marți, într-o intervenție telefonică la un post local, edilul a discutat despre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, pe care a descris-o drept „fastuoasă”. Primarul Clujului a remarcat faptul că a fost singura ediție a Jocurilor Olimpice unde n-au existat focuri de artificii. 

    „A fost cea mai fastuoasă ceremonie de deschidere pe care am văzut-o eu vreodată. Pentru prima dată n-am văzut focuri de artificii la Jocurile Olimpice. Asta trebuie să fie direcția, apropo de dimensiunea verde despre care tot vorbim. Utilizarea jocurilor de lasere cu muzică și jocuri de lumini – acesta trebuie să fie viitorul”, a declarat Emil Boc, la Ziua de Cluj.

    În acest context, primarul a fost întrebat dacă la Cluj se va renunța la focurile de artificii în favoarea jocurilor de lasere și lumini. Deși nu este prima dată când avem spectacol de lumini, a fost primul an în care nu a avut loc un foc de artificii la Zilele Clujului.

    „Eu am spus asta: Clujul se îndreaptă spre dimensiunea asta de a renunța, încet dar sigur, la focurile de artificii. Trecem pe drone, pe jocuri de lumini și lasere. În direcția asta merge orașul: tot mai puține spre zero focuri de artificii. Va fi o tranziție ca oamenii să vadă și să înțeleagă de ce e necesară această măsură. Sigur, e nevoie de multă comunicare. E o formă de respect pentru mediu, pentru animalele de companie și nu în ultimul rând pentru a arăta dimensiunea inovatoare a Clujului, la fel cum a procedat Parisul”, a mai spus Emil Boc.

Autor: Valentina Prelipcean

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.