prelungire arest preventiv

Tribunalul Cluj a decis prelungirea arestului preventiv pentru 8 inculpați dinr-un mega-dosar DIICOT. Aceștia sunt acuzați că în cursul anului 2021, în județul Cluj, ar fi constituit un grup infracțional organizat, format din zece persoane, care ulterior și-ar fi extins activitatea și în județul Argeș, scopul fiind efectuarea de operațiuni cu produse dopante cu grad de mare risc, precum și trafic internațional cu produse dopante cu grad de mare risc.

Prelungire arestare preventivă:

HERA OVIDIU CRISTIANInculpat
POPA BOGDAN MARIANInculpat
ŞIPOŞ EMILInculpat
GRECEANU ŞTEFANInculpat
ROTARU CLAUDIU ROBERTInculpat
MOLCUŢI AUREL NICOLAEInculpat
WOLFF ANDREI MIHAIInculpat
CĂLIN MIOARAInculpat
sursa: Tribunalul Cluj

Ovidiu Hera este fost membru al Clanului Sportivilor și face parte din noua generație de interlopi. În 2014 a fost arestat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fiind acuzat că ar fi înființat, la Pitești, un laborator ilegal de steroizi interziși. În acest dosar au fost implicate nume grele, precum omul de afaceri Nicolae Velicu, zis Bill, culturistul Bogdan Mateșan și alte 19 persoane, locotenenți ai unor influente clanuri din lumea interlopă.

Inculpatul Hera Ovidiu a avut legături în trecut cu unul dintre capii traficului de droguri din zona Turzii, Alin Urcan, care a fost prins în Spania, la Alicante! El se sustrăgea de executarea unei pedepse cu închisoarea, de 6 ani și 7 luni, pe care a primit-o în februarie 2020.

”La data de 17 iulie 2024, prin coordonarea de la nivelul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul Ataşatului de Afaceri Interne al Poliţiei Spaniole la Bucureşti, Unitatea specializată în localizarea persoanelor urmărite din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole a reuşit localizarea şi reţinerea, în localitatea Alicante, a doi cetăţeni români, urmăriţi internaţional. Pentru unul dintre aceştia există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani şi 7 luni, pentru comiterea unor infracţiuni de trafic de droguri şi constituirea unui grup infracţional organizat, iar pentru cel de-al doilea a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, în lipsă, fiind urmărit internaţional”anunţă IGPR.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, suma spălată de grupul infracțional organizat ar fi de aproximativ 2,1 milioane de euro.

În urma perchezițiilor efectuate, la data de 9 mai 2024, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au fost descoperite și ridicate peste 4 tone de substanțe, comprimate, seringi, recipiente din sticlă ce conțin steroizi lichizi, recipiente din sticlă și plastic ce conțin substanțe lichide, cutii de carton ce conțin recipiente din sticlă și plastic, ustensile și obiecte de uz farmaceutic și casnic, aparate de filtrat sau umplut recipiente, saci cu substanțe pulverulente, bidoane cu substanțe lichide, sumele de 1.797.547 de lei, 33.285 de euro, 1.200 de dolari, 1.500 CHF și 430 GBP, înscrisuri, ceasuri de lux, 7 autoturisme a căror valoare depășește 600.000 de euro ( din care 5 au fost deja predate către ANABI), precum și alte mijloace de probă.

Citește și: https://gazetadecluj.ro/interlop-celebru-arestat-aseara-de-procurorii-clujeni/

1 COMENTARIU

  1. Asta Hera cumparase urusul de la Gabi Badalau i l-a confiscat politia tot in dosaru asta si a vandut ceasurile lui Dragusanca sa restituia banii ca il macelareau oamenii lu Hera, este scris si in can can.:))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.