UPDATE În urma publicării acestui articol, reprezentanţii TikTok ne-au trimis pe adresa redacţiei următoarea declaraţie:

„Întotdeauna căutăm să colaborăm în mod constructiv cu Comisia Europeană și alte autorități de reglementare. TikTok este mulțumit că am ajuns la o rezolvare amiabilă și am retras acum programul de recompense TikTok Lite care a fost lansat în Franța și Spania în aprilie, pe care îl suspendasem deja în mod voluntar.”

Reprezentant TikTok”.

Comisia Europeană a făcut obligatorii angajamentele TikTok de a retrage definitiv programul TikTok Lite Rewards din UE. Aceste angajamente au fost prezentate de TikTok pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Comisie în cadrul procedurilor oficiale deschise împotriva TikTok la 22 aprilie și pentru a asigura conformitatea cu Actul legislativprivind serviciile digitale (DSA).

Platforma și-a asumat următoarele angajamente:

  • Un angajament de retragere permanentă a programului TikTok Lite Rewards din UE;
  • Un angajament de a nu lansa niciun alt program care ar eluda retragerea.

Decizia de astăzi conferă acestor angajamente caracter obligatoriu din punct de vedere juridic, ceea ce înseamnă că orice încălcare a angajamentelor ar constitui imediat o încălcare a Regulamentului privind serviciile digitale și, prin urmare, ar putea conduce la amenzi. Prin această decizie, Comisia închide, de asemenea, procedura oficială deschisă împotriva TikTok la 22 aprilie.

Acesta este primul caz încheiat de Comisie în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale, la 105 de zile de la deschiderea procedurii. Este, de asemenea, prima dată când Comisia acceptă angajamente de la o platformă online desemnată împotriva căreia a inițiat proceduri oficiale în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale.

Sursa: European Commission

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.