În județul Cluj au intrat în insolvență 215 companii în primele șase luni ale anului, al treilea cel mai mare număr din România, fiind depășit doar de către Bihor, cu 257 de firme și de București, cu 574 de societăți, transmite Ziua de Cluj.

Pe plan național numărul este în creștere, în acest semestru intrând în insolvență 3.600 de societăți, în timp ce în 2023 în aceeași perioadă 3.401 de afaceri se aflau în această situație. Dintre firmele care au început această procedură în ultimele șase luni, 72 dintre ele sunt de impact, adică cu active de peste un milion de euro.

„E important să înțelegem că aceste companii de impact au o contribuție majoră în economia noastră, și pentru a le putea ajuta, trebuie sa înțelegem cauzele pentru care au ajuns în dificultate și să ne asiguram că, atât mecanismele, cât și mentalitatea cu care le abordăm sunt cele potrivite. Echipa CITR a identificat cinci factori principali care au contribuit la declinul companiilor de impact, începând cu problemele de lichiditate și creșterea costurilor operaționale care au dus la creșterea datoriilor, scăderea cererii și a vânzărilor precum și decizii de management neprofitabile”, declară Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO CITR, conform sursei citate.

Cifra de afaceri cumulată a companiilor care au apelat la concordatul preventiv este de 409 milioane de euro, iar activele imobilizate ale acestora ating 119 milioane de euro, în timp ce numărul total al angajaţilor este de 4.481.

Citește și: VIDEO Primăriţa Luci Suciu îi cheamă la apel pe tinerii care au aruncat gunoaie în parcul din Chinteni – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.