Poză de Stephen Arnold pe Unsplash.com

Vara în România reprezintă sezonul festivalurilor. Indiferent ce gen de muzică te atrage, există din ce în ce mai multe opțiuni din care poți să alegi, din ce în ce mai multe șanse la distracție. Totuși, un lucru este sigur: distracția nu vine fără o componentă financiară. Orice experiență de calitate implică anumite costuri. Pe multe dintre ele poate nici nu le luăm în seamă atunci când planificăm lucrurile, ne dăm seama abia după, că am ieșit cu mult în plus față de limita bugetului alocat.   

Iată câteva sfaturi utile pentru a ne distra mai ușor și a rămâne stabili pe plan financiar:

1. Stabilește-ți bugetul

Primul pas pentru o organizare financiară bună este, desigur, hotărârea unui buget clar. Începe cu o listă pe care să treci toate cheltuielile anticipate: biletele de acces, transportul, cazarea, mâncarea, băutura și alte activități sau achiziții care crezi că o să apară. Atribuie fiecărei categorii o sumă specifică, iar ca un bonus, adaugă o sumă de urgență, pe care să o folosești în cazuri neprevăzute.

2. Ofertele și reducerile sunt cheia

Majoritatea festivalurilor oferă bilete cu preț redus și organizează campanii la care poți participa pentru bonusuri sau chiar intrări gratis. Ca să ai cât mai multe șanse de a prinde ofertele, este esențial să urmărești activ pe social media și în online paginile oficiale ale festivalurilor, organizatorii și chiar personalități din mediul online care promovează respectivele evenimente. Dacă totuși nu prinzi reducerile, există multe șanse ca în zilele de dinaintea festivalului, mulți oameni care nu mai pot să participe, din diverse motive, să-și dea biletele la un preț mult mai redus decât acela la care le-au cumpărat. Desigur, această opțiune ține mult de noroc, iar uneori e mai bine să fii pregătit din timp decât să riști doar pentru o reducere.

3. Transportul vine pe primul loc

Un transport planificat bine din avans poate să salveze mult din bugetul total alocat. Prețurile la orice formă de transport fie că e tren, mașină sau avion, cresc în perioada verii, iar fluxul mare de oameni poate însemna vânzarea foarte rapidă a biletelor de transport la comun.

4. Economii și credite avantajoase

În mod ideal, un buget pentru astfel de evenimente costisitoare este strâns pe parcursul anului prin economisiri cât mai dese și din cât mai multe părți. Dar cu toții știm că realitatea nu ține cont de planurile noastre. Există mereu riscul apariției unor situații neprevăzute care să ceară folosirea anumitor economii. Din fericire, în astfel de cazuri, nu e mereu nevoie să renunțăm la o vară de neuitat. Există multe modalități de a obține credite avantajoase, chiar și pe ultima sută de metri.

Mediul online este acum mult mai accesibil decât găsirea unei bănci, mai ales când ești la un festival, departe de orice formă de civilizație. Un credit online poate să fie cea mai simplă soluție, cum este și în cazul unui credit prin CreditFix.ro, procesul de aplicare fiind unul rapid și eficient. Distracția poate să fie și ea o urgență, dar să încercăm să ne distrăm responsabil.

În concluzie, festivalurile pot să fie un prilej de bucurie. Aceste experiențe unice merită trăite din plin, iar un plan financiar bine făcut este modalitatea cea mai bună de a transforma visul într-o realitate. Stabilește un buget, economisește din timp, caută oferte, planifică-ți transportul, și ia în considerare opțiunea unui credit online dacă ai nevoie de fonduri suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.