CFR Călători a lansat astăzi cea de a doua licitație pentru autobuze între Cluj și Oradea, care înlocuiesc trenurile nu mai au o circulație directă de la începerea lucrărilor de modernizare a călii ferate, transmite clubferoviar.ro.

Contractul ar avea o valoare maximă de de 21 de milioane de lei și câștigătorul va trebui să asigure transportul cu autobuze timp de un an de zile, iar ofertele vor putea fi depuse începând cu luna septembrie. CFR Călători a anulat deja o licitație pentru acest lucru, pe motivul că trebuie schimbate anumite cerințe, printre care și volumul de trafic rutier ce trebuie prestat.

Se vor efectua un număr total de 1.887.814 km rutieri din care aproximativ 1.787.814 km rutieri pentru curse regulate și un număr de aproximativ 100.000 km rutieri pentru curse suplimentare. Transportul se va realiza cu un număr minim de 17 autobuze din care 15 efectuează curse regulate şi un număr de 2 autobuze rezervă care vor efectua curse regulate și curse suplimentare/dublură. Serviciile vor fi prestate pe o durată de 364 de zile. La prestarea serviciului se va utiliza şi cel puţin un autobuz/autocar echipat/ adaptat pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi”, se solicită prin documentația de licitație, conform sursei citate.

În timp ce CFR Călători are probleme cu această licitație, alți operatori precum InterRegional și Transferoviar au introdus deja autobuze pentru a înlocui trenurile.

Citește și: VIDEO Primăriţa Luci Suciu îi cheamă la apel pe tinerii care au aruncat gunoaie în parcul din Chinteni – Ziar Gazeta de Cluj

Circulația trenurilor între Cluj Napoca și Oradea va fi suspendată – Ziar Gazeta de Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.