Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj informează pasagerii că, începând cu 1 septembrie 2024, vor fi impuse restricții temporare privind controlul de securitate al lichidelor la toate aeroporturile membre UE. Capacitatea maximă permisă a recipientelor individuale pentru lichide va fi limitată la 100 ml.

Aceste restricții sunt introduse în urma Deciziei Comisiei Europene 2024/2109 și a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2024/2108 al Comisiei, care modifică Regulamentul (UE) 2015/1998, referitor la anumite măsuri urgente de securitate aeronautică. Conform noilor reglementări, echipamentele de securitate standard C3, concepute pentru controlul bagajelor de mână și care au primit „marca UE” sau „marca UE în curs de aprobare” înainte de 1 august 2024, pot fi utilizate doar pentru controlul lichidelor, aerosolilor și gelurilor cu un volum maxim de 100 ml per recipient.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a achiziționat echipamente de securitate standard C3, permițând pasagerilor să călătorească fără restricții privind transportul lichidelor în bagajele de mână. Totuși, din cauza deciziei Comisiei Europene, începând cu 1 septembrie 2024, pasagerii care călătoresc de pe Aeroportul Cluj vor putea transporta în bagajul de mână doar recipiente cu lichide de maxim 100 ml.

Aceste restricții temporare sunt necesare pentru a revizui configurațiile tehnice ale echipamentelor de securitate standard C3, în vederea îmbunătățirii performanțelor acestora. Comisia Europeană, împreună cu statele membre UE și reprezentanții Conferinței Europene a Aviației Civile, colaborează pentru a găsi soluții care să rectifice problemele și să elimine aceste restricții.

Pentru a evita situațiile neplăcute, aeroportul și companiile aeriene vor informa pasagerii despre noile condiții de călătorie privind controlul de securitate al lichidelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.