Un inculpat recidivist a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, au dispus reținerea acestuia. Acesta este cercetat pentru trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată.

Conform actelor de urmărire penală, în perioada iulie-august 2024, inculpatul a procurat, deținut și comercializat în mod repetat cantități semnificative de droguri de risc și mare risc, inclusiv canabis, 3-CMC (cunoscut sub denumirea generică de cristal), cocaină și comprimate ecstasy, către consumatori din județele Sălaj și Cluj. Drogurile au fost vândute inclusiv în cadrul unor festivaluri de muzică.

În cadrul perchezițiilor domiciliare efectuate în comuna Baciu, județul Cluj, au fost confiscate peste 2 kilograme de 3-CMC, 15 grame de cocaină, 59 de comprimate ecstasy, 580 de grame de canabis și 45 de grame de rezină de canabis. De asemenea, au fost confiscate sume de bani totalizând 30.000 de lei și 900 de euro, alături de alte mijloace de probă. Se suspectează că substanțele urmau să fie comercializate în contextul UNTOLD Cluj-Napoca între 08 și 11 august 2024.

Pentru a-și desfășura activitățile ilicite și a evita executarea unei pedepse cu închisoarea, inculpatul a folosit un document de identitate fals. 

Acțiunea de reținere și percheziție a beneficiat de sprijinul polițiștilor din Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, specialiștilor criminaliști din Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Pe parcursul întregului proces penal, inculpatul beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.