Serghei Şoigu, fostul ministru rus al apărării și apropiat al lui Vladimir Putin, a avertizat marți Ucraina că, cu cât va întârzia mai mult să accepte negocierile de pace, cu atât mai dure vor deveni condițiile pentru poporul ucrainean.

Pe 14 iunie, liderul de la Kremlin a propus termenii unui acord de pace, iar de atunci, Ucraina a pierdut 420 de kilometri pătrați de teritoriu. Putin a precizat că „fereastra de oportunitate se îngustează”.

Moscova a specificat că negocierile trebuie să se bazeze pe cedarea de către Ucraina a unei cincimi din teritoriu, mare parte din acesta fiind anexat ilegal de forțele ruse, și pe renunțarea la orice perspectivă de aderare la NATO, condiții pe care Ucraina le-a respins din start.

Serghei Şoigu, acum secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, a subliniat că, de la propunerea lui Putin din 14 iunie, Ucraina a pierdut 420 km² de teritoriu și numeroase vieți omenești. „Fereastra de oportunitate pentru Ucraina se îngustează”, a avertizat el la televiziunea de stat, adăugând că Ucraina nu a răspuns la oferta de pace și că va pierde și mai mult teritoriu cu cât întârzie mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.