Pe data 1 august, judecătorii Tribunalului București au aprobat modificarea măsurilor de control judiciar aplicate lui Emil Răducan, liderul clanului Caran, permițându-i să călătorească în Grecia pentru o perioadă de opt zile. Decizia instanței a fost motivată de cererea lui Răducan de a participa la celebrarea zilei sale de naștere și la festivitatea de  absolvire a facultății a fiicei sale.

Emil Răducan și frații săi, Constantin și Aurel, se confruntă cu acuzații grave formulate de DIICOT, fiind trimiși în judecată împreună cu alți 46 de inculpați. Aceștia sunt acuzați de formarea și conducerea unui grup infracțional organizat.

În fața instanței, procurorul DIICOT a subliniat că acordarea permisiunii de a părăsi țara pentru Emil Răducan nu este recomandată. El a menționat că riscurile includ posibila nerespectare a termenelor legale de întoarcere și conflicte pe teritoriul Greciei, având în vedere „profilul său inclinat spre acte de violență”. Procurorul a considerat că circumstanțele nu justifică facilitarea unei călătorii în afacerea țării, având în vedere gravitatea acuzațiilor.

Pe de altă parte, avocatul lui Răducan a argumentat că, deși sărbătorile familiale ar putea avea loc și în România, permisiunea pentru deplasarea în Grecia ar reprezenta un gest de compasiune din partea instanței. Răducan a insistat că dorește să-și celebreze succesele familiale, inclusiv absolvirea fiicei și performanțele bune ale fiului său, și a subliniat că nu există dovezi care să sugereze intenții de a încălca legea. El a cerut să i se permită plecarea pentru a face acest lucru în cadrul unui cadru festiv adecvat.

Sursa: Evz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.