Dorel Gheorghe Gânscă, autorul unei crime care a șocat întreaga țară, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Cluj la închisoare pe viață. Bărbatul este acuzat că, pe 6 iulie 2023, a pătruns ilegal în curtea unei femei de 73 de ani din localitatea Mănăstireni, județul Cluj, și a încercat să o constrângă să întrețină relații intime.

Când femeia a refuzat, Gânscă a devenit violent, a trântit-o la pământ și a încercat să o agreseze sexual. La cererea agresorului, victima i-a dat bijuteriile pe care le purta, însă, când aceasta a început să strige după ajutor, bărbatul a lovit-o de șapte ori în cap cu o secure, cauzându-i moartea. Conform raportului medico-legal, moartea a survenit din cauza multiplelor fracturi și leziuni cerebrale cauzate de loviturile repetate cu un obiect tăietor.

Magistrații au reținut că victima era văduvă și locuia singură într-o casă situată lângă biserica și cimitirul din sat. În ziua crimei, Gânscă a consumat alcool în exces și, aflându-se în cimitir, a văzut-o pe femeie și a decis să o abordeze cu intenții sexuale. După ce a săvârșit crima, bărbatul a sărit gardul, a traversat curtea bisericii și s-a spălat pe mâini de sânge într-un pârâu din apropiere. Ulterior, s-a schimbat de haine și a plecat către Cluj-Napoca, unde a vândut bijuteriile furate la un amanet pentru suma de 2866 de lei. Banii obținuți i-a cheltuit pe servicii sexuale și jocuri de noroc.

Sentința pronunțată de Tribunalul Cluj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.