Statul român a cheltuit 2,2 milioane de euro pentru aparatele prin care testează șoferii dacă au consumat droguri, aparate care au devenit foarte rapid controversate și contestate de către societate, acestea înregistrând multe erori. Nu a ajutat nici faptul că legislația prin care se făcea testarea era plină de articole problematice, aceasta pedepsind sever perosoanele depistate pozitiv de aparate.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a obținut de la IGPR informații despre aceste aparate, iar în prezent așteaptă mai multe răspunsuri la solicitările lor.

„Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a răspuns întrebărilor FACIAS și a informat că Poliția Română folosește în prezent 800 de dispozitive DrugTest marca Drager DrugTest 5000. Fiecare dispozitiv a fost achiziționat la prețul de 13.999,16 lei, ceea ce înseamnă un total de 11,2 milioane de lei, adică aproximativ 2,2 milioane de euro. Aceste aparate, menite să depisteze consumul de substanțe stupefiante, au ajuns să fie un simbol al abuzurilor și al risipei banilor publici” transmite FACIAS printr-un comunicat de presă.

În prezent, FACIAS mai așteaptă informații despre eficiența și rata de eroare a aparatelor, dar și despre achiziția a altor dispozitive noi.

Citește și: Șofer de BMW prins beat și fără permis în centrul Clujului – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.