Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat, vineri, că în ultima perioadă, a reapărut modul de operare „Goverment Impersonation Scam” Prin această metodă cetăţenilor  le sunt transmise, de cele mai multe ori prin intermediul email-ului, citaţii falsificate ce par a fi emise de către autorităţi ale statului român.

Autorii utilizează numele unor oficiali sau ofiţeri de poliţie, pentru a conferi autenticitate înscrisurilor, inducând în eroare şi provocând panică în rândul populaţiei.”, au transmis reprezentanții IGPR. 

Înşelăciunea presupune mai mulţi paşi.

1. Crearea citaţiilor falsificate: Documentele sunt elaborate pentru a semăna cu citaţiile emise de Poliţie, incluzând antetul instituţiei, ştampile şi semnături falsificate ale unor oficiali din rândul Poliţiei Române;

2. Citaţiile falsificate sunt expediate prin email, adesea folosindu-se adrese false care le imită cele oficiale;

3. Destinatarii sunt acuzaţi de fapte extrem de grave, precum pornografia infantilă, pedofilia sau hărţuirea sexuală, generând panică şi confuzie;

4. Citaţiile falsificate cer adesea ca destinatarii să contacteze urgent un anumit număr de telefon sau o adresă de email ori să furnizeze informaţii personale sau bani pentru a „rezolva” problema.

Sursa: Ştiri de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.