Angajații Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, subordonați Consiliului Județean Cluj, au participat luni seara, pe 19 august, la o operațiune dificilă de salvare în Rezervația Naturală „Cheile Turzii”. Salvamontiștii clujeni au reușit să salveze doi tineri cățărători rămași blocați la mare înălțime în Peretele Uriaș din Cheile Turzii.

„Mă bucur să constat faptul că toate stagiile de pregătire și complexele exerciții la care au participat salvamontiștii clujeni în ultima perioadă au fost de un real folos, iar tehnicile exersate de salvare și autosalvare din perete stâncos au putut fi aplicate, cu succes, și în cadrul unei operațiuni reale de salvare”, a transmis Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Din informațiile Salvamont Cluj, cei doi tineri au intrat de dimineață, începând cu ora 9.00, în traseul Vigh Tibor din Peretele Uriaș din Cheile Turzii, însă nu au reușit să termine traseul, rămânând suspendați într-o asigurare și nu au mai putut înainta ori coborâ. După mai multe ore, în jurul orei 19.30, rămași fără apă, au alertat salvamontiștii din Cheile Turzii, care i-au reperat și i-au coborât în siguranță.

Acțiunea de salvare din verticală a fost mai dificilă din pricina întunericului, însă, cu toatea acestea, în jurul orei 22.00 cei doi au ajuns, conduși de salvamontiști, la Baza Salvamont din Cheile Turzii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.