Poză de Mason Jones pe Unsplash.com

Condusul pe timp de iarnă este o încercare grea, mai ales atunci când condițiile meteorologice pun la încercare șoferii odată cu primele semne de gheață și zăpadă de pe șosele. Din acest motiv, în anotimpul rece este absolut necesar ca șoferii să își echipeze mașinile corespunzător cu echipamente de calitate, pentru a fi siguri că sunt în siguranță în trafic. În acest sens, unul dintre cele mai importante echipamente auto sunt anvelopele de iarnă. Mulți șoferi optează pentru anvelope noi, în timp ce alții aleg să economisească bani pentru achiziționarea unor anvelope second hand. Între acestea două există o diferență majoră, iar alegerea corectă nu doar că va dicta eficiența mașinii, dar îți poate salva și viața. 

Află de ce anvelopele noi sunt cea mai bună alegere pentru anotimpul rece

Performanță superioară și aderență inegalabilă

Anvelopele de iarnă noi sunt concepute special pentru a oferi performanțe optime pe drumuri acoperite de zăpadă și gheață. Ele sunt fabricate dintr-un cauciuc care rămâne moale la temperaturi scăzute, iar acesta este motivul care asigură o aderență bună în timpul condusului. În plus, designul benzii de rulare de pe anvelopele noi este mai adânc și ajută la îndepărtarea zăpezii și apei, lucru care înseamnă un risc de alunecare mult mai mic. În schimb, anvelopele uzate, care au un design mai puțin adânc, nu sunt la fel de eficiente pe drumuri alunecoase. Ce înseamnă acest lucru? Că riscul de derapaj se mărește pe porțiuni acoperite de zăpadă și gheață.

Durabilitate și longevitate

Conducătorii auto cu mai multă experiență știu deja că anvelopele noi, achiziționate de la furnizori de încredere, vin cu garanția că vor rezista mai multe sezoane, beneficiu pe care nu îl poți avea atunci când procuri anvelope uzate. De asemenea, anvelopele noi, precum cele pe care le găsești în secțiunea de anvelope de iarnă de pe altex.ro, sunt supuse unor teste riguroase de calitate și siguranță, ceea ce asigură o rezistență mai mare la uzură, dar și o durabilitate mai mare. Mai mult de atât, anvelopele uzate pot avea microfisuri și alte defecte ascunse care măresc riscul la avarii și pierderea controlului mașinii în condiții critice. 

Siguranță 

Dacă ar fi să întrebi oricare dintre deținătorii de vehicule cu ce scop procură anvelopele de iarnă, răspunsul ar fi unul echivoc: pentru siguranță. Spre exemplu, anvelopele de vară nu reușesc să fie la fel de aderente, respectiv, la fel de eficiente pe timp de iarnă, cu atât mai mult cele uzate. Acestea sunt inferioare și te pot supune unui risc mai mare de accidente. Din păcate, anvelopele de iarnă second pot avea defecte invizibile, cum ar fi slăbirea structurii interne sau pete de uzură care pot duce la explozie în timpul condusului. Despre aceste defecte nu te anunță nimeni atunci când cumperi anvelope uzate, iar dacă nu ai suficientă experiență sau cunoștințe în acest sens, poți realiza că ai economisit bani, dar ți-ai riscat propria siguranță. 

Atunci când îți dorești să economisești bani, calculează și riscurile la care te expui de dragul economiei. Siguranța valorează mai mult decât banii, iar uneori, din dorința de a economisi poți scăpa din vedere faptul că un obiect uzat îți aduce mult mai multe cheltuieli în timp. Iată de ce alegerea anvelopelor de iarnă noi în detrimentul celor uzate este esențială. Ele vor asigura siguranța și performanța mașinii tale în condiții de iarnă, dar mai ales o aderență mai bună datorită duratei de viață mai mari. Gândește-te la aceste aspecte atunci când ești în punctul de a alege banii în detrimentul bunăstării și siguranței tale ca șofer!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.