Fotografie de  Vidar Nordli-Mathisen pe Unsplash

Într-o lume în continuă mișcare, călătoriile în străinătate au devenit un stil de viață pentru mulți dintre noi, fie că vorbim despre vacanțe, fie despre călătorii în interes de serviciu. Și este suficient să ne uităm la amploarea pe care au luat-o aeroporturile din întreaga lume, care au devenit adevărate orașe de sine stătătoare.

Dar, reversul acestui stil de viață și al aglomerației permanente ca urmare a mișcărilor mari de oameni în toate colțurile lumii sunt întârzierile din ce în ce mai dese și mai prelungite, anulări de zboruri care provoacă pierderi în lanț, probleme cu rezervările de la hoteluri, rătăcirea bagajelor sau pierderea documentelor. Iar când la toate acestea se mai adaugă și un accident care îți afectează sănătatea și pentru care ai nevoie de spitalizare și îngrijiri medicale în altă țară, poți spune că sejurul tău în străinătate este ruinat complet.

Cum putem limita sau chiar anula aceste pierderi? Desigur, soluția nu este să nu mai călătorim, ci să ne asigurăm călătoria. Asigurarea de călătorie a fost creată pentru a-i proteja pe cei care călătoresc de diverse riscuri și incidente care pot apărea înainte sau în timpul unei călătorii. Iar pachetele de asigurare de la Leader Team sunt complexe și personalizate și sunt concepute astfel încât să acopere o varietate de riscuri, în funcție de nevoile fiecărui client în parte.

Principalele riscuri pe care le acoperă asigurarea de călătorie

Anularea sau întreruperea călătoriei. Asigurarea acoperă costurile nerecuperabile în cazul în care trebuie să anulezi călătoria din anumite motive, cum ar fi boala, decesul unui membru al familiei, pierderea locului de muncă sau alte evenimente neprevăzute. De asemenea, acoperă și costurile suplimentare pentru întoarcerea acasă și pierderile financiare rezultate din întreruperea călătoriei din motive similare.

Întârzieri și pierderi de conexiuni. Asigurarea de călătorie compensează cheltuielile suplimentare, cum ar fi cazarea și mesele, în cazul întârzierilor prelungite ale mijloacelor de transport și acoperă costurile suplimentare pentru a ajunge la destinația finală în cazul în care pierzi o conexiune.

Asistență medicală și de urgență. În cazul unor probleme medicale care pot apărea în strîinătate, o asigurare de călătorie poate fi de mare ajutor. Aceasta acoperă costurile tratamentului medical de urgență în cazul îmbolnăvirii sau accidentării în timpul călătoriei, precum și transpotul de urgență către cea mai apropiată unitate medicală adecvată sau repatrierea în țara de origine pentru tratament.

Pierderea sau deteriorarea bagajelor. În cazul din ce în ce mai frecvent al pierderii, furtului sau deteriorării bagajelor, o asigurare de călătorie poate compensa valoarea bagajelor pierdute sau furate în timpul călătoriei sau poate acoperi costurile pentru repararea sau înlocuirea bagajelor deteriorate.

Răspundere civilă. Cu o asigurare de călătorie pot fi acoperite și costurile legale și daunele în cazul în care ești responsabil pentru vătămarea unei alte persoane sau pentru daune aduse proprietății acesteia, în funcție de situație.

Asistență juridică și pierderea documentelor. În cazul în care ai nevoie de reprezentare legală în timpul călătoriei, asigurarea acoperă și costurile legale și asistența juridică. Totodată, acoperă costurile pentru înlocuirea documentelor de călătorie pierdute, cum ar fi pașaportul, vizele sau biletele de avion.

Acoperiri suplimentare opționale. Pentru cei care practică sporturi extreme sau activități considerate periculoase, asigurare poate acoperi riscurile asociate acestor situații. Totodată, în cazul călătoriilor în zone ale lumii periculoase, aceste polițe pot acoperi și riscul de răpire (de obicei, această clauză apare pe asigurările expaților care lucrează în țări în care există riscul ca străinii să fie răpiți pentu răscumpărare).

Așadar, o asigurare de călătorie este atotcuprinzătoare și poate acoperi o varietate de situații neprevăzute care pot apărea în timpul unei plecări în străinătate, de aceea este mai mult decât recomandată încheierea unei astfel de polițe înaintea plecării din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.