În județul Cluj, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a înregistrat o scădere considerabilă în luna iunie 2024. Conform datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Cluj, au fost eliberate doar 90 de autorizații, cu 62 mai puține comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ceea ce reprezintă o scădere de 59,2%.

Scăderea este evidentă atât în mediul urban, unde s-au emis doar 24 de autorizații (în scădere cu 11% față de iunie 2023), cât și în mediul rural, unde numărul autorizațiilor s-a redus la jumătate.

În prima jumătate a anului 2024, județul Cluj a eliberat 675 de autorizații de construire, cu 194 mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2023. Această scădere de aproape 22,3% reflectă o încetinire semnificativă în sectorul construcțiilor rezidențiale, atât în mediul urban (o scădere de 34,1%), cât și în cel rural (o scădere de 18,6%).

Această tendință de reducere a autorizațiilor de construire ar putea indica o încetinire a pieței imobiliare din județul Cluj, în contextul economic actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.